Stel je vraag aan het Sociaal Team

Heb je een vraag? Bel of mail ons! We helpen je graag.

(0544) 39 36 16

Het Sociaal Team is vanwege het coronavirus alleen bereikbaar via telefoon en e-mail. Dus geen afspraken op het gemeentehuis of huisbezoeken.

Elke werkdag telefonisch bereikbaar van 9.00 – 12.30 uur.

Een e-mail sturen kan altijd. Het Sociaal Team neemt zo snel mogelijk contact met je op.


sociaalteam@oostgelre.nl

Zelfstandig wonen met een beperking

sleutelbos

Misschien heeft u uw hele leven al te maken met een beperking. Of heeft u sinds kort een beperking of weet u dat u op den duur last krijg van een beperking. Belangrijk is dat u zelfstandig kunt blijven wonen. Misschien zijn een paar woningaanpassingen al genoeg. Maar het kan ook zijn dat u begeleiding nodig heeft.

Hulpmiddelen voor in huis

Er bestaan veel hulpmiddelen die u kunt gebruiken waardoor zelfstandig wonen een stuk eenvoudiger wordt. Er zijn allerlei verschillende hulpmiddelen te koop of te huur. Lees hier meer over in het artikel Hulpmiddelen.

Begeleiding bij het zelfstandig wonen

Heeft u begeleiding nodig bij het zelfstandig wonen? Dan kunt u eerst bij familie en vrienden terecht. Kunnen zij deze begeleiding niet bieden, dan kunt u andere hulp inschakelen. Zo zijn er vrijwilligers die u kunnen helpen bij het op orde houden van uw administratie. Ook kunnen er begeleiders langskomen die u helpen bij wat u zelf niet kunt. Zij kunnen u bijvoorbeeld leren hoe u goed met geld om kunt gaan en hoe u contacten met andere mensen moet onderhouden.

Aanpassingen aan de woning

Om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen kunt u misschien wat aanpassen aan uw woning. Zo voorkomt u dat u bijvoorbeeld valt of dat u op den duur niet meer naar boven kan komen. Ook kunnen de aanpassingen het wooncomfort verhogen. Om te kijken of uw huis al in orde is en wat er eventueel veranderd kan worden kunt u de Gelderse Huistest doen.

Vrijwillige woonconsulent geeft advies

Er kan een vrijwillige woonconsulent bij u langskomen die u gratis kan adviseren. Lees hier meer over in het artikel ouderenadviseurs. Als u te maken heeft met een lichamelijke aandoening zijn er misschien ook aanpassingen aan uw woning nodig. Denk hierbij aan het aanpassen van de woning zodat u overal kunt komen met een rolstoel.

Neem contact op met Sociaal Team

Heeft u een vraag over begeleiding bij zelfstandig wonen of over aanpassingen aan de woning. Neem dan contact op met het Sociaal Team.


Terug
naar boven