Stel je vraag aan het Sociaal Team

Heb je een vraag? Bel of mail ons! We helpen je graag.

(0544) 39 36 16

Het Sociaal Team is vanwege het coronavirus alleen bereikbaar via telefoon en e-mail. Dus geen afspraken op het gemeentehuis of huisbezoeken.

Elke werkdag telefonisch bereikbaar van 9.00 – 12.30 uur.

Een e-mail sturen kan altijd. Het Sociaal Team neemt zo snel mogelijk contact met je op.


sociaalteam@oostgelre.nl

Zelfstandig thuis blijven wonen

Vrouw naast invalliden toilet

Als u zelfstandig wilt blijven wonen is het belangrijk dat u goed nadenkt over uw woonomgeving. De kans op vallen moet zo klein mogelijk zijn en de woning moet toegankelijk zijn voor hulpmiddelen. Met de juiste aanpassingen en technieken wordt uw huis veiliger en kunt u er fijner wonen.

Levensloopbestendige woning

Een levensloopbestendige woning houdt in dat de woning geschikt is voor alle leeftijden. In een levensloopbestendige woning kunt u langer veilig en zelfstandig blijven wonen. Om te bepalen of uw woning levensloopbestendig is kunt u Huistest.nl eens bekijken. Daarnaast kunt u een bezoek aanvragen van een vrijwillige woonconsulent die uw eigen woning of huurwoning bekijkt. Daarna ontvangt u een advies over wat u kunt aanpassen. Lees hier meer over in het artikel ouderenadviseurs of neem contact op met de vrijwilligerscoördinator.

Lening om uw woning aan te passen

De Toekomstbestendig wonen lening is een lening voor woningeigenaren die hun woning willen aanpassen zodat deze toekomstbestendig wordt. Kijk voor meer informatie op de webpagina ‘Toekomstbestendig wonen lening’ van gemeente Oost Gelre.

Subsidie voor woningaanpassingen

Er is subsidie beschikbaar voor het opplussen van uw eigen woning of huurwoning. De subsidie bedraagt 1/3 van de kosten met een maximum van € 750,-. U kunt contact opnemen met de ouderenadviseur voor een afspraak met een woonconsulent.

Verhuizen kan een goede optie zijn

Zelfstandig thuis blijven wonen wil niet zeggen dat u in uw eigen huis moet blijven wonen. Soms kan het een goede optie zijn om te verhuizen naar een woning die al geschikt is gemaakt voor ouderen. Kijk hiervoor op de website van Prowonen of De Woonplaats.

Technologie in huis (domotica)

Technische hulpmiddelen kunnen ervoor zorgen dat u langer en veiliger thuis kunt blijven wonen. Denkt u bijvoorbeeld aan technologie op het gebied van (persoons)alarmering, monitoring, automatisering, beveiliging, enzovoort. In de Hulpmiddelenwijzer van Vilans vindt u een aantal technieken die verkrijgbaar zijn. Ook kunt u advies krijgen van een vrijwillige woonconsulent. Lees hier meer over in het artikel ouderenadviseurs of neem contact op met de vrijwilligerscoördinator.


Terug
naar boven