Wat:
Verzorging, opvoeding of begeleiding
Plaats:
Oost Gelre
Aantal uren:
3-4 uur pw
Home-Start zoekt vrijwilligers!

Heb jij oog voor dingen die goed gaan en geef je daar graag een compliment over? Wil jij op basis van gelijkwaardigheid, ouders van jonge gezinnen helpen weer in hun eigen kracht te komen? Als je dan ook nog ervaring hebt als ouder of opvoeder, ben jij als vrijwilliger bij Home Start op de juiste plaats!

Wat houdt het vrijwilligerswerk in?

Ieder gezin heeft wel eens een periode dat het niet zo goed gaat. De stap naar professionele hulpverlening is (nog) niet nodig, maar ondersteuning zou heel welkom zijn. Dan kan het een opluchting zijn als iemand tegemoet kan komen aan de behoeften en vragen die er zijn, tijd en aandacht geeft en benadrukt wat er wel goed gaat. Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend dat familie, buren of vrienden daarin behulpzaam kunnen zijn. In een dergelijke situatie kan een vrijwilliger van Home-Start uitkomst bieden.

Hoe wordt de vrijwilliger ingezet?

Vrijwilligers van Home-Start ondersteunen gezinnen met jonge kinderen, met minimaal één kind van zes jaar of jonger en bij Home-Start + gaat het om gezinnen met kinderen van 7 t/m 14 jaar. De vrijwilliger bezoekt het gezin een dagdeel per week. Elk gezin komt in aanmerking, ongeacht inkomen, nationaliteit, geloof of gezinssamenstelling. Een vrijwilliger kan veel tijd en aandacht geven op basis van gelijkwaardigheid. In overleg met de coördinator wordt bepaald hoe de laagdrempelige ondersteuning eruit gaat zien. De ondersteuning is gratis. Aan vrijwilligers worden geen specifieke opleidingseisen gesteld (wel vragen wij ervaring met opvoeden). Op dinsdag 3 maart 2020 start de cursus voor nieuwe vrijwilligers, zodat zij goed voorbereid aan de slag kunnen. Deze cursus wordt gegeven in zes opeenvolgende weken. Ook na de cursus worden de vrijwilligers ondersteund en begeleid door een professionele coördinator. Je geeft zelf aan of je ingezet wilt worden bij gezinnen met kinderen tot 7 jaar of van 7- 14 jaar.

Spreekt de Home-Start formule je aan dan ben jij de vrijwilliger die we zoeken. Home-Start biedt vrijwilligers voldoening, zelfontplooiing, werkervaring, gezellige contacten met andere vrijwilligers en een onkostenvergoeding. Meer weten? Voor informatie of aanmelding als vrijwilliger kan je contact opnemen met de coördinator van Home-Start Oost-Gelre: Nienke Wolsink tel 06-10306771 / n.wolsink@yunio.nl.

2020-01-28-5809

Fijn dat je wilt helpen! Log in om te reageren

Nog geen account? Registreer u hier.

Terug
naar boven