Wat:

Aantal uren:

Aan de slag bij VluchtelingenWerk

In iedere gemeente in Nederland wonen vluchtelingen met een verblijfsvergunning. Deze mensen hebben zich na een periode van onzekerheid in een stad of dorp mogen vestigen. Vrijwilligers van VluchtelingenWerk ondersteunen deze statushouders in het proces naar zelfredzaamheid. Werkzaamheden vinden grotendeels plaats vanuit het kantoor in Winterswijk. We zijn op zoek naar:

Juridisch begeleider
Vrijwilligers bieden informatie en ondersteuning aan vluchtelingen bij juridische (asielgerelateerde) zaken. Bewoners van het asielzoekerscentrum in Winterswijk kunnen hiervoor ook terecht bij juridisch begeleiders. Tijdsbesteding: 2 dagdelen per week.

Maatschappelijk begeleider
Als maatschappelijk begeleider maak je cliënten wegwijs in de buurt en regel je zaken als uitkeringen, verzekeringen, huis- en tandarts en onderwijs. Tijdsbesteding: 2 dagdelen per week.

Spreekuurmedewerker 
Vluchtelingen die al langer in de gemeente wonen kunnen op maandag tot en met donderdagochtend langskomen op het informatie- en adviespunt (spreekuur) van VluchtelingenWerk in Winterswijk. Als vrijwilliger beantwoord je de vragen van vluchtelingen die het spreekuur bezoeken. Tijdsbesteding: 2 dagdelen per week.

Klusser
Als klusser/inkoper ga je met vluchtelingen naar een bouwmarkt of kringloopwinkel. Je voert (kleine) klussen uit bij mensen die hier zelf moeite mee hebben, zoals het aansluiten van wasmachines, of het bijhouden van de tuin. Werktijden zijn in overleg.

Aanmelden kan via deze link: https://www.vluchtelingenwerk.nl/oostnederland/aanmelden-als-vrijwilliger-bij-vluchtelingenwerk-oost-nederland
Voor vragen kun je mailen naar:  vrijwilliger-oost@vluchtelingenwerk.nl

 

2019-08-15-8931

Fijn dat je wilt helpen! Log in om te reageren

Nog geen account? Registreer u hier.

Terug
naar boven