Stel je vraag aan het Sociaal Team

Heb je een vraag? Bel of mail ons! We helpen je graag.

(0544) 39 36 16

Het Sociaal Team is vanwege het coronavirus alleen bereikbaar via telefoon en e-mail. Dus geen afspraken op het gemeentehuis of huisbezoeken.

Elke werkdag telefonisch bereikbaar van 9.00 – 12.30 uur.

Een e-mail sturen kan altijd. Het Sociaal Team neemt zo snel mogelijk contact met je op.


sociaalteam@oostgelre.nl

ZOOV

Logo ZOOV

Naar de kapper, boodschappen doen of op bezoek bij familie in de buurt. Als u door een beperking niet meer kunt reizen met een gewone (elektrische) fiets, auto of het openbaar vervoer, kunt u reizen met ZOOV. Het vervoer is met een rolstoeltaxi of een achtpersonenbusje.

Hoe gaat de reis?

U reist met meer mensen tegelijk, net als in het gewone openbaar vervoer. De chauffeur haalt u bij de deur op en helpt u bij het in- en uitstappen. Maar u gaat meestal niet meteen naar de plaats van bestemming. Vaak is het nodig nog iemand anders op te halen of ergens af te zetten.

Aanvragen

U kunt uw rit met ZOOV zelf regelen via de website zoov.nl.

Kosten met een Wmo-indicatie

Met een Wmo-indicatie kunt u tegen een gereduceerd tarief mee met ZOOV. Daarnaast betaalt u een eigen bijdrage van € 50,- per jaar. Voor een Wmo-indicatie gaat u naar het Sociaal Team van de gemeente.

Kosten zonder Wmo-indicatie

Komt u niet in aanmerking voor een Wmo-indicatie? Dan kunt u ook mee met ZOOV. Maar let op: de reis kost u meer dan wanneer u met het openbaar vervoer zou reizen. Is er geen openbaar vervoer op uw reistraject, dan betaalt u minder (maar nog wel meer dan een reiziger met een Wmo-indicatie).

Tot waar?

Met ZOOV reist u binnen uw regio, maximaal 40 km. De busjes en taxi’s gaan dus wel buiten uw woonplaats, maar niet zo heel ver. Wilt u een grotere reis maken? Dan kunt u terecht bij Valys.

Leerlingenvervoer en vervoer naar het werk

ZOOV voert ook het leerlingenvervoer  uit in de gemeente en het vervoer van en naar het werk voor mensen met een beperking. Het Sociaal Team kan u hier meer informatie over geven.


Terug
naar boven