Stel je vraag aan het Sociaal Team

Heb je een vraag? Bel of mail ons! We helpen je graag.

(0544) 39 36 16

Het Sociaal Team is vanwege het coronavirus alleen bereikbaar via telefoon en e-mail. Dus geen afspraken op het gemeentehuis of huisbezoeken.

Elke werkdag telefonisch bereikbaar van 9.00 – 12.30 uur.

Een e-mail sturen kan altijd. Het Sociaal Team neemt zo snel mogelijk contact met je op.


sociaalteam@oostgelre.nl

Rijbewijs en beperking

Een jongen zit achter het stuur in een auto

Iedereen die zijn rijbewijs wil halen moet voor het praktijkexamen een Gezondheidsverklaring invullen. Als u een of meer vragen met ‘ja’ beantwoordt dan moet uw eigen arts aangeven welke gezondheidsproblemen u hebt en hoe erg ze zijn. De Gezondheidsverklaring stuurt u digitaal op naar het CBR.

Rijtest

Na het insturen van de verklaring krijgt u een rijtest bij een regiokantoor van het CBR. Op die manier wordt bekeken of er aanpassingen aan uw auto nodig zijn en of u met uw beperking veilig aan het verkeer kunt deelnemen. Gaat de rijtest goed dan krijgt u een Verklaring van geschiktheid. Dit is een brief waarin staat dat alles (medisch en technisch) goed is. Deze brief moet u goed bewaren.

Rijbewijs voor bepaalde duur

In sommige omstandigheden, bijvoorbeeld als u een progressieve ziekte hebt, geeft het CBR een rijbewijs af voor een bepaalde duur (meestal voor 1, 3 of 5 jaar). Als u alleen mag autorijden in een aangepaste auto, staat dit ook op uw rijbewijs, met een bepaalde code. Uw rijbewijs is dan alleen geldig als u rijdt in een auto die voldoet aan de eisen.

Meer informatie

Meer informatie over rijbewijs en beperking vindt u op de cbr.nl.


Terug
naar boven