Os, J.E.M. van, Locatie Groenlo

Notenboomstraat 11
7141AB Groenlo
Beschrijving:

Locaties
We hebben 2 praktijken. Eén in Groenlo en in Winterswijk. Dit is zo gegroeid om patiënten uit de hele regio zo goed mogelijk te kunnen behandelen en hen te belasten met zo min mogelijk reistijd.

Het team
Ons team bestaat uit 1 orthodontist en 11 assistentes.

De orthodontist
De orthodontist is meneer van Os, hij heeft zich na zijn studie tandheelkunde nog vier jaar verder gespecialiseerd in de orthodontie. In 1983 is hij afgestudeerd. Hij heeft eerst op verschillende plekken waargenomen om het vak goed te leren en is in 1989 in Groenlo begonnen. In 1998 is hij gestart in Winterswijk. Orthodontisten houden de kwaliteit van hun vak op peil door regelmatig cursussen en congressen te bezoeken en andere nascholingsactiviteiten. Bovendien is er een visitatieprogramma waarbij collega orthodontisten bij elkaar in de praktijk kijken en elkaars praktijkvoering beoordelen.

De assistentes
De stoelassistentes ondersteunen de orthodontist bij de behandeling.
De balieassistentes zorgen dat de afspraken, administratie en correspondentie goed verlopen. Als je hierover vragen hebt, kun je bij hen terecht.
Onze assistentes zijn allemaal opgeleid in de praktijk. Een echte opleiding tot orthodontie-assistente bestaat er niet. Iedereen leert het vak in de praktijk met begeleiding van de orthodontist en collega-assistentes. Het duurt ongeveer een jaar voor ze alle aspecten van het vak kennen. Er komt ook heel wat bij kijken: fotografie, röntgenfoto’s maken, gipsafdrukken maken, instructie mondhygiëne, plaatsen van slotjes en bogen. En dan natuurlijk nog het motiveren van de patiënten om hun apparatuur goed te dragen. Kortom, een heel afwisselende baan. De assistentes worden voortdurend getraind en geschoold.Terug naar overzicht

Zoek een organisatie in de buurt


Terug
naar boven