Move2Bfitkids

Patronaatsstraat 10
7131CG Lichtenvoorde
Beschrijving:

Move2Bfitkids is een 12 maanden durend programma van Centrum in Beweging, Sensire diëtetiek en zwembad Meekenesch in het kader van ketenaanpak overgewicht jeugd van de gemeente Oost Gelre. Onder het motto ‘Samen bewegen met plezier! Durf jij mee te doen?’ is een programma opgezet voor kinderen tussen de 8 en 13 jaar met gewrichtsklachten, motorische problemen door overgewicht. Move2Bfitkids wil ze plezier geven in beweging zodat ze een betere conditie krijgen en lekkerder in hun vel gaan zitten.
Kinderen (en hun ouders) leren een gezondere leefstijl aan (meer bewegen en gezonder eten) en blijven deze leefstijl ook voortzetten nadat het programma is afgelopen.
Het programma is opgezet en ontwikkeld door Move2Bfit en alle activiteiten vinden onder deskundige begeleiding van kinderfysiotherapeuten, psychomotorische kindertherapeut, sportleraar en een diëtiste plaats. Voor meer informatie en aanmelding ga naar Centrum in Beweging of zwembad Meekenesch.


Doelstelling:
Algemene doelstelling: Move2Bfitkids is een gecombineerde leefstijlinterventie voor kinderen van 8-13 jaar gericht op gezond eten en meer bewegen, waarbij gedragsverandering, eigenwaarde en plezier in bewegen centraal staat. Het is een programma voor kinderen met motorische problemen c.q. gewrichtsklachten die als gevolg van overgewicht niet of onvoldoende bewegen. Kinderen (en hun ouders) leren een gezondere leefstijl aan ( meer bewegen en gezonder eten) en blijven deze leefstijl ook voortzetten nadat het programma is afgelopen. Specifieke doelen zijn: Eerste fase - Meer plezier in bewegen - Vergroten van het zelfvertrouwen en leren samenwerken in groepsverband - Vergroten van bewustzijn van beweeggedrag en voedingsgedrag - Vergroten van de kennis over voeding en beweging van kind en ouder(s) Tweede fase - Verbeteren van conditie - Plezier in bewegen behouden - Vergroten van eigenwaarde, zelfbeeld, zelfvertrouwen - Verbeteren van de zwemvaardigheid, waardoor ze op een veilige manier in het water spelen - Verbeteren van conditie - Inzicht in eigen voedingspatroon en gezond eetgedrag van kind en ouder(s) - Aangeleerde leefstijl voortzetten

Terug naar overzicht

Zoek een organisatie in de buurt


Terug
naar boven