Melody Psycare GGZ BV

Esperantolaan 2
6824LV Arnhem

Let op: deze zorgaanbieder heeft een contract met de gemeente. Wil je gecontracteerde zorg van de organisatie krijgen? Dan moet je eerst toestemming van de gemeente hebben.
Lees meer over zorg aanvragen via de gemeente in het artikel ‘Ondersteuning vanuit de gemeente’.

Beschrijving:

Melody PsyCare GGZ is een specialistische ggz-instelling (WtzI-erkend) voor ambulante behandeling van complexe hechtingsproblematiek. Wij hebben behandellocaties in Dinxperlo, Arnhem en Doetinchem.
Melody PsyCare GGZ richt zich voornamelijk op het behandelen van kinderen en jeugdigen (en ook volwassenen) met ernstige en/of complexe hechtingsproblematiek; dit is specialistische gespecialiseerde geestelijke gezondheidszorg. Hechtingsproblematiek ontstaat in de vroege kindertijd (eerste vier tot zes levensjaren) en kan tot ver in de volwassenheid tot psychische en andere problemen leiden. Als er op tijd een gespecialiseerde behandeling wordt ingezet, is de kans op verdere problemen kleiner en/of de ernst daarvan minder. Verder kan complexe hechtingsproblematiek leiden tot grote handelingsverlegenheid en machteloosheid bij dagelijkse opvoeders, wat soms kindermishandeling tot gevolg heeft (slaan vanuit onmacht); tijdige behandeling kan dit risico verminderen.
Naast de behandeling van de cliënt is er ouderbegeleiding voor de dagelijkse opvoeders en/of andere betrokkenen. Wij werken zoveel mogelijk samen met eventuele andere (zorg)professionals en scholen. Wij gebruiken de ROM-methodiek om het verloop van de klachten/problemen te volgen en de cliënttevredenheid te meten.Terug naar overzicht

Zoek een organisatie in de buurt


Terug
naar boven