Groepswonen Marienhof SZMK

Lievelderweg 22
7131MC Lichtenvoorde

Let op: deze zorgaanbieder heeft een contract met de gemeente. Wil je gecontracteerde zorg van de organisatie krijgen? Dan moet je eerst toestemming van de gemeente hebben.
Lees meer over zorg aanvragen via de gemeente in het artikel ‘Ondersteuning vanuit de gemeente’.

Beschrijving:

Een groepswoning in Mariënhof biedt cliënten met dementie de mogelijkheid om met vijf anderen beschermd te wonen en te leven in een huiselijke sfeer. Mariënhof ligt aan de rand van Lichtenvoorde. Aan de Lievelderweg staan woningen en in de buurt zijn bedrijven gevestigd. Cliënten wonen dus in een gewone buurt van Lichtenvoorde. De medewerkers en vrijwilligers zorgen ervoor dat cliënten zich snel thuis voelen. Mantelzorgers zijn van harte welkom in de groepswoning. Het streven is dat het leven van de cliënt toen hij of zij thuis woonde, zoveel mogelijk wordt voorgezet.
Cliënten hebben een eigen appartement en er is een gezamenlijke ruime woonkamer en keuken. In twee van de vijf groepswoningen hebben cliënten de beschikking over een appartement met een zitkamer én een slaapkamer.
In elke woning is een woonbegeleider aanwezig. Samen met vrijwilligers en mantelzorgers zorgt deze dat cliënten comfortabel en veilig kunnen wonen. Er is een vaste structuur in de dag door de gezamenlijke huishouding in de woning. Zo wordt er elke dag in de groep gekookt.
Op de begane grond van Mariënhof bevindt zich brasserie De Heerlyckheid. Dit is tevens een ontmoetingsruimte waar ook senioren uit Lichtenvoorde gebruik van kunnen maken.
Om de villa is een ruime tuin aangelegd, waar cliënten veilig kunnen wandelen en zitten. Daarnaast is de tuin zo ingericht dat er activiteiten kunnen worden georganiseerd. Aan deze evenementen kunnen ook senioren uit de omgeving deelnemen.
Het vaste team medewerkers werkt vanuit ‘belevingsgerichte zorg’. Dat betekent dat zij zoveel mogelijk aansluiten bij de wensen en de beleving van de cliënt. Wonen en welzijn staan voorop. De zorg die nodig is, wordt geboden door de thuiszorg van Marga Klompé.Terug naar overzicht

Zoek een organisatie in de buurt


Terug
naar boven