Groepswonen de Molenberg SZMK

Ziekenhuisstraat 14
7141AN Groenlo
Beschrijving:

Algemeen
In De Molenberg zijn twee groepswoningen voor mensen met dementie. Een groepswoning biedt de cliënten een veilige woonomgeving in een huiselijke sfeer. In één groep wonen zes mensen. Centraal staat het welbevinden van de cliënt. Om de cliënten structuur te bieden worden zij actief betrokken bij het dagelijks leven in de groepswoning. Ze doen of helpen mee met de was, de strijk, boodschappen en koken. Dit alles gebeurt in een tempo dat bij de leeftijd van de cliënt past.
De Molenberg ligt in het centrum van Groenlo, nabij winkels, en staat bekend om zijn gemoedelijke en vriendelijke sfeer.

Wonen
De woningen hebben een gezamenlijke huiskamer met keuken. Elke cliënt heeft een eigen appartement met badkamer. Het appartement biedt ruimte voor een zithoek met eigen meubilair.

Welzijn
Activiteiten zijn in eerste instantie gericht op het reilen en zeilen van het dagelijkse huishouden. Cliënten kunnen – naar behoefte en onder begeleiding – gebruik maken van de voorzieningen en activiteiten van woonzorgcentrum De Molenberg. ?Bij De Molenberg is een beleef- en beweegtuin waar cliënten en bezoekers de seizoenen kunnen beleven. In de kapel van De Molenberg zijn wekelijks kerkelijke vieringen.

Familie en mantelzorgers zijn van harte welkom in de woning. Zij worden uitgenodigd de zorg voor hun familielid zo voort te zetten als ze dat thuis gewend waren. Uiteraard binnen de mogelijkheden. Er zijn geen bezoektijden.

Zorg
De medewerkers werken vanuit ‘belevingsgerichte zorg’. Dat betekent dat zij zoveel mogelijk aansluiten bij de wensen en de beleving van de cliënt.Terug naar overzicht

Zoek een organisatie in de buurt


Terug
naar boven