Groepswonen Beth San SZMK

Ludgerstraat 17
7121EG AALTEN
Beschrijving:

Er kan een moment komen dat het vanwege dementie niet meer lukt om zelfstandig te wonen. Een kleinschalige groepswoning binnen Beth San kan dan een passend alternatief zijn. In een huiselijke sfeer ontvangen cliënten 24 uur hier per dag ondersteuning, zoveel mogelijk afgestemd op de individuele wensen en behoeften. Het gewone en vertrouwde van het dagelijks leven staat daarbij voorop. Een groepswoning in Beth San biedt plaats aan zes cliënten.

Wonen
De woningen hebben allemaal een eigen één- of twee kamer appartement en daarnaast is er een ruime gemeenschappelijke huiskamer en keuken. Beth San telt in totaal vijf groepswoningen. Iedere woning heeft een eigen voordeur, eigen voorzieningen en een vast team van medewerkers, waardoor sprake is van een kleinschalig karakter.
Wonen binnen Beth San betekent ook ‘wonen in het groen’. Onder andere door de ruime en gevarieerde tuin rondom Beth San en de aanwezigheid van karakteristieke bomen. Maar bijvoorbeeld ook door de gebruikte kleuren bij de inrichting van de woningen, de wijze waarop er met planten en bloemen wordt omgegaan en de aanwezigheid van een tuingroep voor geheel Beth San.

Welzijn
Het uitgangspunt voor het wonen in een groepswoning is dat zoveel mogelijk het gewone en vertrouwde van het dagelijks leven wordt voortgezet. Dus zoals een cliënt dat van ‘vroeger’ kent. Samen koffie of thee drinken, de krant doornemen, helpen bij het opvouwen van de was, aardappels schillen of groente schoonmaken voor de warme maaltijd, een spelletje aan tafel, naar muziek luisteren of samen zingen, tv kijken, samen met een vrijwilliger of bezoek even naar buiten voor een kleine wandeling, even de tuin in, het vogelhuisje bijvullen, enzovoorts. Doorgaans gebruiken cliënten ook de maaltijden in de gezamenlijke huiskamer/keuken. Bezoek van cliënten is altijd welkom. Het is de bedoeling dat de woning ook voor familie/mantelzorgers als een vertrouwde plek voelt, zowel het ‘eigen’ appartement als de gezamenlijke huiskamer.

Zorg
Cliënten krijgen waarnodig hulp bij het organiseren en structuren van hun dagen en veelal ook bij de lichamelijke verzorging. Het team van medewerkers werkt vanuit de ‘belevingsgerichte zorg’. Dit betekent dat zij zoveel mogelijk aansluiting zoeken bij de wensen, behoeften en beleving van iedere individuele cliënt. Dit doen zij niet alleen. Samen met vrijwilligers en familie/mantelzorgers zorgen zij ervoor dat het welzijn van cliënten voorop staat. Daarbij stimuleren de medewerkers dat de cliënt zo lang mogelijk zelf de regie houdt.Terug naar overzicht

Zoek een organisatie in de buurt


Terug
naar boven