Evangelisatiegemeente LICHT

Johannes Vermeerstraat 50
7131SB Lichtenvoorde
Beschrijving:

Een grote “witte vlek” in de Achterhoek
In 1986 werd de kerkelijke gemeente (GKV) van Winterswijk opgeheven en de overgebleven gemeenteleden sloten zich aan bij de gemeente (GKV) van Neede. De Achterhoek werd door de kerken in de classis Zutphen (GKV) als een witte vlek ervaren.

Een nieuwe gemeente
Daarom werd er besloten om als kerken gezamenlijk het evangelie opnieuw in de Achterhoek uit te willen dragen en in die weg een nieuwe christelijke gemeente te stichten.

Lichtenvoorde
Er werd gekozen voor Lichtenvoorde. Lichtenvoorde is een centraal gelegen dorp in de Achterhoek. Er is nog niet zo’n breed aanbod aan kerken in de samenleving. En hoewel Lichtenvoorde een religieus dorp is, zijn er relatief weinig mensen actief betrokken bij kerk en geloof.

Continuïteit
Nadat de vrijwilligers enige tijd activiteiten organiseerden werd er besloten vaste krachten in dienst te nemen om een stuk continuïteit te kunnen waarborgen in Lichtenvoorde. Zodoende is Kees van de Beek aangesteld als evangelisatiewerker in Lichtenvoorde.

7 kerken
Er zijn 7 kerken die dit project ondersteunen. 6 vrijgemaakte kerken en 1 christelijk gereformeerde kerk. Deze kerken zijn gevestigd in: Apeldoorn Centrum. Apeldoorn-Zuid, Zutphen, Doesburg, Doetinchem, Neede en Aalten.Terug naar overzicht

Zoek een organisatie in de buurt


Terug
naar boven