De Hassinkhof SZMK

Dorpsstraat 2
7156LL Beltrum
Beschrijving:

De Hassinkhof ligt in het kloppend hart van Beltrum en is onderdeel van Kulturhus Beltrum. Het huis kenmerkt zich door een gemoedelijke en vriendelijke sfeer. Cliënten worden omringd met persoonlijke en betrokken zorg die net even verder gaat. Hierdoor voelen mensen zich er snel thuis. In De Hassinkhof worden veel activiteiten georganiseerd. Door de verbinding met het Kulturhus Beltrum komt jong en oud er over de vloer en heeft het huis een open karakter. De Hassinkhof is gelegen in het centrum van Beltrum, naast de kerk.
Voor de toekomst geldt dat De Hassinkhof biedt waar de Beltrumse bevolking behoefte aan heeft. De huidige cliënten kunnen in het huis blijven wonen. Daarnaast komen er nieuwe voorzieningen:
Vanaf november 2014 wordt in een groepswoning zorg geleverd aan zes cliënten met (beginnende) dementie. Deze cliënten krijgen zorg in een huiselijke omgeving. Iedereen heeft een eigen appartement en kan daarnaast gebruikmaken van een gezamenlijke woonkamer met open keuken. De groepswoning is een veilige omgeving en bevindt zich op de eerste etage.
Op de eerste etage van de Hassinkhof komen vier volledig ingerichte appartementen voor cliënten die zorg nodig hebben:
na een ziekenhuisopname of ziekteperiode thuis (herstelzorg);
zodat de familie/mantelzorger de zorg tijdelijk kan overdragen (deze ‘logeerplek’ valt onder de zgn. respijtzorg); in de laatste fase van hun leven (terminale zorg).
De overige appartementen op de eerste etage blijven behouden voor het woonzorgcentrum.
Vrijkomende appartementen op de begane grond kunnen worden gehuurd. Elk appartement is voorzien van een eigen entree, een keukenblok en een badkamer met douche, toilet en wastafel. De appartementen beschikken over één zit-/slaapkamer. De huurder woont in een beschermde woonomgeving met alle voorzieningen van De Hassinkhof en van Beltrum in de nabijheid.
De Hassinkhof biedt een woonplek, welzijn en zorg voor verschillende groepen senioren. Het uitgangspunt is dat cliënten en huurders zelfstandig wonen en zo veel als mogelijk de regie over hun eigen leven houden. De Hassinkhof biedt een veilige en huiselijke woonplek. Alle cliënten beschikken over een eigen appartement. In de groepswoning kunnen de cliënten daarnaast gebruik maken van een gemeenschappelijke woonkamer.
Er is een restaurant voor cliënten, bezoekers en senioren uit Beltrum. ’s Middags kan men in het restaurant een warme maaltijd nuttigen. Dagelijks zijn er drie keuzemenu’s. Het restaurant is tevens een ontmoetingsplek gedurende de dag. Er worden diverse activiteiten georganiseerd.
Verdere voorzieningen o.a.: huiswinkel met bezorgservice, lokale tv-uitzendingen, postservice en wasverzorging.
De activiteiten zijn gericht op ontspanning en ontmoeting. Een greep uit het aanbod: bewegen, bingo, uitstapjes, voorlezen in dialect en zingen.
De Hassinkhof is kleinschalig van opzet. Een vast team medewerkers werkt vanuit ‘belevingsgerichte zorg’. Dat betekent dat medewerkers zoveel mogelijk aansluiten bij de wensen en de beleving van de cliënt. De zorg varieert van thuiszorg tot intensieve verpleeghuiszorg.


Doelstelling:
Ieder mens telt

Terug naar overzicht

Zoek een organisatie in de buurt


Terug
naar boven