De Drostlerhoeve

Drostlerweg 2 b
7152CV Eibergen

Let op: deze zorgaanbieder heeft een contract met de gemeente. Wil je gecontracteerde zorg van de organisatie krijgen? Dan moet je eerst toestemming van de gemeente hebben.
Lees meer over zorg aanvragen via de gemeente in het artikel ‘Ondersteuning vanuit de gemeente’.

Beschrijving:

De Drostlerhoeve biedt dagbesteding (groepsgewijze ondersteuning), logeeropvang (kortdurend verblijf) en vakantieopvang aan kinderen en volwassenen met een beperking. De plaatsing kan via een PGB (persoonsgebonden budget). Via Zorg in Natura via de Gemeente Berkelland, Oost-Gelre,Winterswijk, Aalten, Bronckhorst, Montferland, Doetinchem en Oude Ijsselstreek, of via uw huisarts. Zowel WMO als Jeugdhulp.
Daarnaast bieden wij ook Individuele ondersteuning (Begeleiding in uren) en coaching. Wat betreft onze mogelijkheden en ruimte, kunt u ons ten aller tijden bellen of mailen.
We zijn in het bezit van het keurmerk “kwaliteit laat je zien” van Landbouw & Zorg.
– Ruimte, Natuurlijk ritme, Gezonde omgeving
– Zinvolle en aansprekende activiteiten en werkzaamheden
– Diversiteit
– Gezelligheid
– Een omgeving vol levendigheid
– Verbinding maken
– Veiligheid
– Uitdaging
– Trainingen Weerbaarheid/Sociale Vaardigheden en Faalangst. (“Bikkeltraingen” Spectrum Brabant).


Doelstelling:
De Drostlerhoeve wordt aangestuurd door Sandra Schukkink - Dijkstra binnen een team van gediplomeerden, stagiaires en vrijwilligers. Wij vinden het van groot belang dat onze cliënten leren zoveel mogelijk hun eigen regie op eigen leven ontwikkelen. Het team van De Drostlerhoeve helpt, ondersteunt en begeleid daar waar nodig. Met onze zorg, ondersteuning en begeleiding willen wij bereiken dat de cliënt deel kan nemen aan de samenleving en dat er doelen behaald worden in ontwikkeling en gezondheid. Kernwoorden voor ons zijn: Betrouwbaar, flexibel, zorgplannen, personeelsbeleid, laagdrempeligheid, participatie, integratie, kwaliteit en netwerken. Het is onze inzet om aan te sluiten bij de vraag van de cliënt. We streven naar een basishouding van gelijkwaardigheid (samen de klus klaren) en vertrouwen. Aansluiten bij de mogelijkheden van de cliënt werkt motiverend. Ook de dieren reageren op: de stem, benadering, de manier van contact zoeken, de manier waarop iemand zich in een stal begeeft. Dieren reageren ook wanneer ze foutief benaderd worden. De sociale aspecten en een goede sfeer vinden we zeer belangrijk en krijgt dan ook veel aandacht. De gediplomeerde begeleiding probeert zijn kwaliteiten, rust en kennis over te brengen op de cliënten. Dit biedt de cliënten voldoende vertrouwen en veiligheid om met de dieren om te gaan. Zo kan de cliënt zichzelf ontplooien. Natuurlijk is er daarnaast tijd voor heel veel andere en gezellige dingen. De sfeer op de Zorgboerderij vinden wij erg belangrijk!

Terug naar overzicht

Zoek een organisatie in de buurt


Terug
naar boven