Careaz Antoniushove

Kievitstraat 75
7132DA Lichtenvoorde

Let op: deze zorgaanbieder heeft een contract met de gemeente. Wil je gecontracteerde zorg van de organisatie krijgen? Dan moet je eerst toestemming van de gemeente hebben.
Lees meer over zorg aanvragen via de gemeente in het artikel ‘Ondersteuning vanuit de gemeente’.

Beschrijving:

Onze (tijdelijke) locatie Antoniushove ligt aan de zuidkant van Lichtenvoorde. Midden in een nieuwbouwwijk, omringd door veel groen. De rookvrije locatie is ruim van opzet met veel lichtinval en een mooie binnentuin. De omgeving van Antoniushove biedt veel mogelijkheden. In de omliggende parken kunt u heerlijk wandelen. In 15 minuten loopt u naar het centrum van Lichtenvoorde of u gaat met de Elektrokar. Voor kleine boodschappen heeft Antoniushove een winkelwand en wekelijks komt de SRV-wagen langs. Er is een kapper en een Grand Café waar u alleen of samen met anderen iets kunt eten en drinken. Wekelijks zijn er activiteiten waar u aan deel kunt nemen en andere mensen kunt ontmoeten. De meeste zorgmedewerkers komen uit de directe omgeving. Zij staan garant voor aandachtvolle zorg en een warm thuis.

Nieuwbouw
De verwachting is dat de nieuwbouw in het centrum van Lichtenvoorde eind 2022 klaar is. Het nieuwe Antoniushove heeft 104 ruime appartementen (45 m2) en wordt een fijne plek om te wonen mét alle zorg die nodig is. Er komt een mooi park en op een van de gezellige buurtpleinen treft u altijd andere bewoners om een praatje mee te maken. Meer over de nieuwbouwplannen en de voortgang van de bouw vindt u op de speciale nieuwbouwpagina.


Doelstelling:
Zorg persoonlijk maken’ is de belangrijkste opdracht van Careaz: u goed willen kennen. Het gaat niet alleen om de vraag naar zorg, maar ook om wie u bent. Goed weten wat u belangrijk vindt: daar gaat het om. Maar hoe doe je dat in een tijd waarin de zorg zo aan het veranderen is? Tot 2015 werd het grootste deel van de thuiszorg en de zorg in de woonzorgcentra betaald met geld uit de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ). Inmiddels beheren de gemeenten een groot deel van het zorggeld. De nadruk komt meer te liggen op thuiszorg, maar dat gaat met flinke kortingen gepaard. Door de verschuiving naar de thuiszorg enerzijds en de steeds hogere ouderdom van mensen anderzijds heeft het geen zin om strikt vast te houden aan strakke grenzen tussen thuiszorg en de zorg in de woonzorgcentra. Uitgaan van wat u nodig heeft en daarover communiceren met iedereen die bij die zorgvraag betrokken is: dat is de visie van Careaz. Deze visie voor de komende jaren vat Careaz samen in drie kernwoorden: persoonlijk, dichtbij en vertrouwd. U vertelt hierbij zelf aan welke zorg behoefte is en waar die zorg het beste kan worden aangeboden. Daar houdt Careaz dan zo goed mogelijk rekening mee. Persoonlijke zorg, dichtbij en vertrouwd: dat is onze koers.

Terug naar overzicht

Zoek een organisatie in de buurt


Terug
naar boven