Braams

IJsselburcht 4
6825BP ARNHEM

Let op: deze zorgaanbieder heeft een contract met de gemeente. Wil je gecontracteerde zorg van de organisatie krijgen? Dan moet je eerst toestemming van de gemeente hebben.
Lees meer over zorg aanvragen via de gemeente in het artikel ‘Ondersteuning vanuit de gemeente’.

Beschrijving:

Kinderen kunnen bij Braams terecht voor vergoed en niet vergoed onderzoek en behandeling van leerproblemen, zoals dyslexie en dyscalculie.

Bij Braams geven we kinderen houvast bij het lezen en spellen, zodat ze zichzelf weten te redden op school en daarbuiten. We motiveren de kinderen voortdurend. We richten ons bewust niet teveel op fouten en sluiten aan bij wat ze al kunnen. De succeservaringen die kinderen bij ons opdoen geven hen een gevoel van trots. Daarnaast krijgt het sociaal-emotioneel omgaan met hun dyslexie binnen onze behandeling veel aandacht. Dit zorgt ervoor dat kinderen hun zelfvertrouwen hervinden en dat ze uit durven gaan van hun eigen kracht.

De ouder wordt door onze behandelaar tijdens het traject opgeleid tot co-therapeut. Hij/zij is bij de behandeling aanwezig en begeleidt het huiswerk. Tijdens het traject onderhouden we ook nauw contact met de school, onder andere om ervaringen uit te wisselen en het behandelprogramma af te stemmen.Terug naar overzicht

Zoek een organisatie in de buurt


Terug
naar boven