Basisschool Antoniusschool Vragender (katholiek)

Winterswijkseweg 20
7134NE Vragender
Beschrijving:

De Antoniusschool is de basisschool in het dorp Vragender (gemeente Oost-Gelre).
Het is de enige school in Vragender en een echte dorpsschool. Dat betekent dat de meeste kinderen van het dorp en het buitengebied hier op school komen. Het betekent ook dat de school deelgenoot is van de Vragender gemeenschap en hierbinnen iets wil betekenen; ze staat niet op zichzelf.
Van de 1100 inwoners van het dorp en het buitengebied, heeft het grootste gedeelte een katholieke identiteit. De signatuur van de Antoniusschool is ook katholiek, maar staat open voor andersdenkenden.


Doelstelling:
"Elk kind is de moeite waard, steeds weer" Vanuit deze missie wordt op de Antoniusschool invulling gegeven aan het basisonderwijs. Het kind staat steeds centraal. Het schoolteam onderschrijft het adaptief onderwijs: dit is een onderwijsvorm waarin kinderen zoveel mogelijk op hun eigen niveau worden begeleid. Er wordt zodoende rekening gehouden met verschillen in cognitieve, emotionele, sociale en motorische ontwikkeling. Om elk kind de aandacht en zorg te geven die nodig is, is de organisatievorm van ons onderwijs hierop zoveel mogelijk aangepast.

Terug naar overzicht

Zoek een organisatie in de buurt


Terug
naar boven