Zoek een organisatie in de buurt

De Hassinkhof SZMK

De Hassinkhof ligt in het kloppend hart van Beltrum en is onderdeel van Kulturhus Beltrum. Het huis kenmerkt zich door een gemoedelijke en vriendelijke sfeer. Cliënten worden omringd met persoonlijke en betrokken zorg die net even verder gaat. Hierdoor voelen mensen zich er snel thuis. In De Hassinkhof worden veel activiteiten georganiseerd. Door de verbinding met het Kulturhus Beltrum komt jong en oud er over de vloer en heeft het huis een open karakter. De Hassinkhof is gelegen in het centrum van Beltrum, naast de kerk.
Voor de toekomst geldt dat De Hassinkhof biedt waar de Beltrumse bevolking behoefte aan heeft. De huidige cliënten kunnen in het huis blijven wonen. Daarnaast komen er nieuwe voorzieningen:
Vanaf november 2014 wordt in een groepswoning zorg geleverd aan zes cliënten met (beginnende) dementie. Deze cliënten krijgen zorg in een huiselijke omgeving. Iedereen heeft een eigen appartement en kan daarnaast gebruikmaken van een gezamenlijke woonkamer met open keuken. De groepswoning is een veilige omgeving en bevindt zich op de eerste etage.
Op de eerste etage van de Hassinkhof komen vier volledig ingerichte appartementen voor cliënten die zorg nodig hebben:
na een ziekenhuisopname of ziekteperiode thuis (herstelzorg);
zodat de familie/mantelzorger de zorg tijdelijk kan overdragen (deze ‘logeerplek’ valt onder de zgn. respijtzorg); in de laatste fase van hun leven (terminale zorg).
De overige appartementen op de eerste etage blijven behouden voor het woonzorgcentrum.
Vrijkomende appartementen op de begane grond kunnen worden gehuurd. Elk appartement is voorzien van een eigen entree, een keukenblok en een badkamer met douche, toilet en wastafel. De appartementen beschikken over één zit-/slaapkamer. De huurder woont in een beschermde woonomgeving met alle voorzieningen van De Hassinkhof en van Beltrum in de nabijheid.
De Hassinkhof biedt een woonplek, welzijn en zorg voor verschillende groepen senioren. Het uitgangspunt is dat cliënten en huurders zelfstandig wonen en zo veel als mogelijk de regie over hun eigen leven houden. De Hassinkhof biedt een veilige en huiselijke woonplek. Alle cliënten beschikken over een eigen appartement. In de groepswoning kunnen de cliënten daarnaast gebruik maken van een gemeenschappelijke woonkamer.
Er is een restaurant voor cliënten, bezoekers en senioren uit Beltrum. ’s Middags kan men in het restaurant een warme maaltijd nuttigen. Dagelijks zijn er drie keuzemenu’s. Het restaurant is tevens een ontmoetingsplek gedurende de dag. Er worden diverse activiteiten georganiseerd.
Verdere voorzieningen o.a.: huiswinkel met bezorgservice, lokale tv-uitzendingen, postservice en wasverzorging.
De activiteiten zijn gericht op ontspanning en ontmoeting. Een greep uit het aanbod: bewegen, bingo, uitstapjes, voorlezen in dialect en zingen.
De Hassinkhof is kleinschalig van opzet. Een vast team medewerkers werkt vanuit ‘belevingsgerichte zorg’. Dat betekent dat medewerkers zoveel mogelijk aansluiten bij de wensen en de beleving van de cliënt. De zorg varieert van thuiszorg tot intensieve verpleeghuiszorg.

Lees verder

Equili® Gezond Gewicht Programma

Afvallen zonder dieet, nooit meer lijnen met het Equili® Gezond Gewicht Programma

Er is een unieke oplossing beschikbaar voor mensen die een gezond gewicht willen bereiken én behouden: het Equili® Gezond Gewicht Programma.

Snel afvallen lukt veel mensen nog wel, maar velen vallen na verloop van tijd weer terug in hun oude patroon. Dat is ook niet zo verwonderlijk als u bedenkt dat afvallen heel geleidelijk plaats moet vinden om het lichaam aan een nieuwe leefstijl te laten wennen. En heeft u zich wel eens afgevraagd waarom u een bepaald eet- en leefpatroon heeft? Misschien eet u uit verdriet, frustratie, eenzaamheid, verveling, onrust of vanwege een negatief zelfbeeld. Eten kan ook een verslaving zijn. Deze ingesleten oorzaken saboteren uw afvalpogingen en zorgen voor het welbekende jojo-effect. Zolang u die niet aanpakt, is de kans heel groot dat u terugvalt in uw oude patroon.

Het allesomvattende Equili® Gezond Gewicht Programma richt zich naast voeding en bewegen vooral op gedrag- en leefstijlverandering. Er wordt gewerkt met alle factoren die uw gewicht bepalen op zowel fysiek, mentaal als emotioneel gebied.

Hoe werkt het Equili® programma?

Met de intensieve hulp van een coach/therapeut en diëtist verandert u heel geleidelijk uw leefstijl en gaat u de achterliggende redenen van uw eet- en leefgedrag oplossen. Het begeleidingstraject, dat 36 weken duurt, wordt volledig afgestemd op uw individuele behoefte. Dat doen we eventueel in samenspraak met uw huisarts of specialist. Naast voeding- en dieetadvies, ontvangt u persoonlijke coaching, oefeningen, training, een beweegmonitor en -plan, begeleiding in de praktijk en nazorg. Ook krijgt u de beschikking over een persoonlijke elektronische werkomgeving

Lees verder

Groepswonen Beth San SZMK

Er kan een moment komen dat het vanwege dementie niet meer lukt om zelfstandig te wonen. Een kleinschalige groepswoning binnen Beth San kan dan een passend alternatief zijn. In een huiselijke sfeer ontvangen cliënten 24 uur hier per dag ondersteuning, zoveel mogelijk afgestemd op de individuele wensen en behoeften. Het gewone en vertrouwde van het dagelijks leven staat daarbij voorop. Een groepswoning in Beth San biedt plaats aan zes cliënten.

Wonen
De woningen hebben allemaal een eigen één- of twee kamer appartement en daarnaast is er een ruime gemeenschappelijke huiskamer en keuken. Beth San telt in totaal vijf groepswoningen. Iedere woning heeft een eigen voordeur, eigen voorzieningen en een vast team van medewerkers, waardoor sprake is van een kleinschalig karakter.
Wonen binnen Beth San betekent ook ‘wonen in het groen’. Onder andere door de ruime en gevarieerde tuin rondom Beth San en de aanwezigheid van karakteristieke bomen. Maar bijvoorbeeld ook door de gebruikte kleuren bij de inrichting van de woningen, de wijze waarop er met planten en bloemen wordt omgegaan en de aanwezigheid van een tuingroep voor geheel Beth San.

Welzijn
Het uitgangspunt voor het wonen in een groepswoning is dat zoveel mogelijk het gewone en vertrouwde van het dagelijks leven wordt voortgezet. Dus zoals een cliënt dat van ‘vroeger’ kent. Samen koffie of thee drinken, de krant doornemen, helpen bij het opvouwen van de was, aardappels schillen of groente schoonmaken voor de warme maaltijd, een spelletje aan tafel, naar muziek luisteren of samen zingen, tv kijken, samen met een vrijwilliger of bezoek even naar buiten voor een kleine wandeling, even de tuin in, het vogelhuisje bijvullen, enzovoorts. Doorgaans gebruiken cliënten ook de maaltijden in de gezamenlijke huiskamer/keuken. Bezoek van cliënten is altijd welkom. Het is de bedoeling dat de woning ook voor familie/mantelzorgers als een vertrouwde plek voelt, zowel het ‘eigen’ appartement als de gezamenlijke huiskamer.

Zorg
Cliënten krijgen waarnodig hulp bij het organiseren en structuren van hun dagen en veelal ook bij de lichamelijke verzorging. Het team van medewerkers werkt vanuit de ‘belevingsgerichte zorg’. Dit betekent dat zij zoveel mogelijk aansluiting zoeken bij de wensen, behoeften en beleving van iedere individuele cliënt. Dit doen zij niet alleen. Samen met vrijwilligers en familie/mantelzorgers zorgen zij ervoor dat het welzijn van cliënten voorop staat. Daarbij stimuleren de medewerkers dat de cliënt zo lang mogelijk zelf de regie houdt.

Lees verder

Groepswonen De Berkhof SZMK

Algemeen
In een groepswoning van De Berkhof kunnen cliënten met vijf andere ouderen beschermd wonen en leven in een huiselijke sfeer. Er is een vaste structuur in de dag door de gezamenlijke huishouding in de woning. Zo wordt er elke dag in de groep gekookt.
De Berkhof ligt nabij het centrum van Winterswijk en is tegelijk landelijk gelegen door het aangrenzende park Berkhof. Recent gebouwd (2012) voldoet het ruimschoots aan de eisen van deze tijd.

Wonen
De groepswoningen zijn overzichtelijk ingedeeld. Er is een gezamenlijke huiskamer en elke cliënt heeft een eigen zit-/slaapkamer. De medewerkers en vrijwilligers zorgen ervoor dat een cliënt zich snel thuis voelt.

Welzijn
De activiteiten in groepswoningen zijn gericht op het reilen en zeilen van het huishouden (eten koken, tafel dekken, was vouwen, boodschappen doen, etc). Daarnaast zijn er activiteiten die aansluiten bij de behoeften van de cliënt zoals: muziek luisteren, zingen, wandelen, voorlezen, dvd’s kijken, zwemmen en een uitstapje.?
Cliënten in de groepswoningen kunnen gebruikmaken van de voorzieningen van het appartementencomplex De Berkhof. Ook kunnen cliënten – zo mogelijk en naar behoefte – meedoen aan de activiteiten binnen woonzorgcentrum De Berkhof.

Zorg
Een vast team medewerkers werkt vanuit ‘belevingsgerichte zorg’. Dat betekent dat medewerkers zoveel mogelijk aansluiten bij de wensen en de beleving van de cliënt. Cliënten kunnen – onder begeleiding – gebruik maken van de voorzieningen en activiteiten van locatie De Berkhof. Uiteraard afgestemd op de behoefte van cliënten. Bij mooi weer kan gebruik worden gemaakt van de tuin en park Berkhof.

Lees verder

Groepswonen de Molenberg SZMK

Algemeen
In De Molenberg zijn twee groepswoningen voor mensen met dementie. Een groepswoning biedt de cliënten een veilige woonomgeving in een huiselijke sfeer. In één groep wonen zes mensen. Centraal staat het welbevinden van de cliënt. Om de cliënten structuur te bieden worden zij actief betrokken bij het dagelijks leven in de groepswoning. Ze doen of helpen mee met de was, de strijk, boodschappen en koken. Dit alles gebeurt in een tempo dat bij de leeftijd van de cliënt past.
De Molenberg ligt in het centrum van Groenlo, nabij winkels, en staat bekend om zijn gemoedelijke en vriendelijke sfeer.

Wonen
De woningen hebben een gezamenlijke huiskamer met keuken. Elke cliënt heeft een eigen appartement met badkamer. Het appartement biedt ruimte voor een zithoek met eigen meubilair.

Welzijn
Activiteiten zijn in eerste instantie gericht op het reilen en zeilen van het dagelijkse huishouden. Cliënten kunnen – naar behoefte en onder begeleiding – gebruik maken van de voorzieningen en activiteiten van woonzorgcentrum De Molenberg. ?Bij De Molenberg is een beleef- en beweegtuin waar cliënten en bezoekers de seizoenen kunnen beleven. In de kapel van De Molenberg zijn wekelijks kerkelijke vieringen.

Familie en mantelzorgers zijn van harte welkom in de woning. Zij worden uitgenodigd de zorg voor hun familielid zo voort te zetten als ze dat thuis gewend waren. Uiteraard binnen de mogelijkheden. Er zijn geen bezoektijden.

Zorg
De medewerkers werken vanuit ‘belevingsgerichte zorg’. Dat betekent dat zij zoveel mogelijk aansluiten bij de wensen en de beleving van de cliënt.

Lees verder

Groepswonen Marienhof SZMK (Gecontracteerde zorgaanbieder)

Een groepswoning in Mariënhof biedt cliënten met dementie de mogelijkheid om met vijf anderen beschermd te wonen en te leven in een huiselijke sfeer. Mariënhof ligt aan de rand van Lichtenvoorde. Aan de Lievelderweg staan woningen en in de buurt zijn bedrijven gevestigd. Cliënten wonen dus in een gewone buurt van Lichtenvoorde. De medewerkers en vrijwilligers zorgen ervoor dat cliënten zich snel thuis voelen. Mantelzorgers zijn van harte welkom in de groepswoning. Het streven is dat het leven van de cliënt toen hij of zij thuis woonde, zoveel mogelijk wordt voorgezet.
Cliënten hebben een eigen appartement en er is een gezamenlijke ruime woonkamer en keuken. In twee van de vijf groepswoningen hebben cliënten de beschikking over een appartement met een zitkamer én een slaapkamer.
In elke woning is een woonbegeleider aanwezig. Samen met vrijwilligers en mantelzorgers zorgt deze dat cliënten comfortabel en veilig kunnen wonen. Er is een vaste structuur in de dag door de gezamenlijke huishouding in de woning. Zo wordt er elke dag in de groep gekookt.
Op de begane grond van Mariënhof bevindt zich brasserie De Heerlyckheid. Dit is tevens een ontmoetingsruimte waar ook senioren uit Lichtenvoorde gebruik van kunnen maken.
Om de villa is een ruime tuin aangelegd, waar cliënten veilig kunnen wandelen en zitten. Daarnaast is de tuin zo ingericht dat er activiteiten kunnen worden georganiseerd. Aan deze evenementen kunnen ook senioren uit de omgeving deelnemen.
Het vaste team medewerkers werkt vanuit ‘belevingsgerichte zorg’. Dat betekent dat zij zoveel mogelijk aansluiten bij de wensen en de beleving van de cliënt. Wonen en welzijn staan voorop. De zorg die nodig is, wordt geboden door de thuiszorg van Marga Klompé.

Lees verder

MCS Keuken & Comfort

MCS Keuken & Comfort is een Twents bedrijf dat zich toelegt op de ontwikkeling en levering van producten voor de ergonomische sector met daarbij kwaliteit en service hoog in het vaandel.

MCS heeft jarenlange ervaring met de gespecialiseerde montage van o.a. hoog/laag verstelbare frames voor keukens ten behoeve van mindervaliden en ouderen in opdracht van gerenommeerde aannemers in de ergo-wereld. Wij zijn exclusief dealer in Nederland van de wereldwijd gerenommeerde Granberg frames.

Tevens biedt MCS Keuken keukens voor de valide mens aan: zowel particulier als in projecten. (Bijvoorbeeld vandalismeproof keukens voor Stichting Leger des Heils).

MCS Keuken & Comfort onderscheidt zich van zijn concurrenten. Naast de technische achtergrond en bijdrage aan de ontwikkeling van de meeste MCS Keuken & Comfort producten, is MCS Keuken & Comfort in staat een totaalconcept aan te bieden (wandbescherming, vloeren, keukens, sanitair etc.). Van aanvraag tot en met oplevering met daarbij één contactpersoon geeft rust en overzicht. De 500 m2 showroom in Almelo (Overijssel) biedt ruime keus aan cliënten hun (aangepaste) huis volledig in te richten. Dit wordt ondersteund door onze onderhoudscontracten en ERGO-garant keurmerk. MCS Keuken & Comfort biedt maximale tevredenheidsgarantie.

Wij zijn gaandeweg betrokken geraakt in diverse projecten als bijvoorbeeld “Lang Zult U Wonen” van de provincie Overijssel (http://www.langzultuwonen.nl) , “Comfortabel Wonen” van de Technische Unie, projecten voor Stichting DementieRaad (http://dementieraad.nl), Lekker Thuis Huis, Samen Aangemaan Ouder Worden (http://www.samenaangenaamouderworden.nl), renovatie Revalidatie UMCG te Haren, “Vitaal Wonen Amersfoort” alsmede “Het Verpleeghuis van de Toekomst” van de Fontys Hogeschool.

In 2016 is MCS Keuken & Comfort partner geworden van “Huisvesting op Maat” (www.hom.nl)

Lees verder

Os, J.E.M. van, Locatie Groenlo

Locaties
We hebben 2 praktijken. Eén in Groenlo en in Winterswijk. Dit is zo gegroeid om patiënten uit de hele regio zo goed mogelijk te kunnen behandelen en hen te belasten met zo min mogelijk reistijd.

Het team
Ons team bestaat uit 1 orthodontist en 11 assistentes.

De orthodontist
De orthodontist is meneer van Os, hij heeft zich na zijn studie tandheelkunde nog vier jaar verder gespecialiseerd in de orthodontie. In 1983 is hij afgestudeerd. Hij heeft eerst op verschillende plekken waargenomen om het vak goed te leren en is in 1989 in Groenlo begonnen. In 1998 is hij gestart in Winterswijk. Orthodontisten houden de kwaliteit van hun vak op peil door regelmatig cursussen en congressen te bezoeken en andere nascholingsactiviteiten. Bovendien is er een visitatieprogramma waarbij collega orthodontisten bij elkaar in de praktijk kijken en elkaars praktijkvoering beoordelen.

De assistentes
De stoelassistentes ondersteunen de orthodontist bij de behandeling.
De balieassistentes zorgen dat de afspraken, administratie en correspondentie goed verlopen. Als je hierover vragen hebt, kun je bij hen terecht.
Onze assistentes zijn allemaal opgeleid in de praktijk. Een echte opleiding tot orthodontie-assistente bestaat er niet. Iedereen leert het vak in de praktijk met begeleiding van de orthodontist en collega-assistentes. Het duurt ongeveer een jaar voor ze alle aspecten van het vak kennen. Er komt ook heel wat bij kijken: fotografie, röntgenfoto’s maken, gipsafdrukken maken, instructie mondhygiëne, plaatsen van slotjes en bogen. En dan natuurlijk nog het motiveren van de patiënten om hun apparatuur goed te dragen. Kortom, een heel afwisselende baan. De assistentes worden voortdurend getraind en geschoold.

Lees verder

Plushome (Gecontracteerde zorgaanbieder)

Plushome staat voor het begeleiden van mensen naar een zelfstandig en vervuld leven.

Onze doelgroep bestaat voornamelijk uit mensen met psychische problemen en/of een (licht) verstandelijke beperking die om verschillende redenen niet in een instelling kunnen of willen wonen. Ook mensen die vanuit een instelling of vanuit de thuissituatie een volgende stap naar meer zelfstandig wonen willen maken, kunnen bij Plushome terecht.

Plushome biedt begeleiding, zo nodig in combinatie met huisvesting.

Het team bestaat uit jonge en oudere HBO-geschoolde professionals. Plushome is ISO 9001 gecertificeerd. Financiering kan in Zorg in Natura (ZIN) en Persoon Gebonden Budget (PGB). De begeleiding is gericht op het kunnen leiden van een zo zelfstandig mogelijk en vervuld leven midden in de maatschappij, waarbij de cliënt zijn eigen kracht leert (her)kennen en in te zetten. Het kunnen uitvoeren van de dagelijkse levensverrichtingen, het structureren van het persoonlijk leven en het voeren van de eigen regie zijn belangrijke pijlers.

Plushome werkt volgens verschillende methodieken. Cliënten krijgen bij ons een begeleidingsplan waarin wordt gekeken naar mogelijkheden en kansen. We werken oplossingsgericht en met empowerment. Ook gebruiken we motiverende gespreksvoering. De zelfredzaamheidsmatrix is bij ons geïntegreerd en tijdens de begeleiding staat de “droom“ van onze cliënten centraal.

Plushome biedt indien gewenst ook kortdurende behandeltrajecten voor mensen met psychische problematiek (Bijvoorbeeld angststoornissen, autisme etc)

Lees verder

Stephanie Freriks – Begeleiding & Equitherapie

Kinderen komen in kleine groepjes op een vast moment in de week. De één een paar uurtjes de ander een hele dag. Dat is afhankelijk van de behoefte en de mogelijkheden. Spelenderwijs wordt er dan gewerkt aan hun individuele doelen. Dit kunnen doelen zijn op sociaal emotioneel gebied, zelfredzaamheid/zelfstandigheid, sociale vaardigheden, planningsgedrag, lichaamsbesef en beleving, etc. Eigenlijk alles waar ouders en kind tegenaan lopen is bespreekbaar. Samen kijken we dan of en hoe dit verwerkt kan worden in de dagdelen hier op de boerderij.

Veel doelen kunnen spelenderwijs in een klein groepje mee genomen worden. Maar er zijn soms dingen die hiervoor te specifiek zijn. Omdat ze situatie- of omgevingsgebonden zijn, omdat het om vertrouwelijke zaken gaat of erg intensief is. Samen met ouder en kind pluizen we het probleem uit en maken we een plan van aanpak.

Logeren vindt plaats in de huiselijke omgeving van de boerderij. Er is een gezamenlijke slaapkamer voor maximaal 3 kinderen. Logeren op de boerderij betekent meedraaien in het dagelijks leven hier. Dieren voeren, eten koken, persoonlijke hygiëne alle dagelijkse dingen komen aan bod. Daarnaast is er natuurlijk veel ruimte om te spelen.

Bij voldoende interesse wordt er jaarlijks een vakantie kamp aangeboden. 2 of 3 dagen thematisch lol maken op de boerderij. Zowel met als zonder logeren. Het kamp wordt zo ingericht dat iedereen het naar zijn zin heeft en kan meedoen op zijn of haar manier.

Bij behoefte kan er gewerkt worden met het paard in de vorm van equitherapie of als vrijetijdsbesteding.

Lees verder

Stichting Oersterk (Gecontracteerde zorgaanbieder)

De stichting is opgericht door een initiatief van ouders met een kind met een beperking, in samenwerking met een professional. Stichting Oersterk is officieel opgericht op 4 oktober 2013 bij notariële akte.
De kinderen komen van het speciaal onderwijs. Na uitstroming van deze vorm van onderwijs, zijn de meeste kinderen aangewezen op een vorm van dagbesteding. Kijkend naar de mogelijkheden van zowel je kind, als de zorginstellingen probeer je te vinden wat passend is. Als er geen ‘klik’ is met de grotere zorgaanbieders en/of instellingen ben je zoekende. Kleinschaligheid, korte lijntjes, en een vast aanspreekpunt in combinatie met dagbesteding in je eigen omgeving, biedt vaak resultaat.
In september 2014 is gestart met activiteiten om cliënten een zinvolle dagbesteding te verzorgen. De dagbesteding is naast het bieden van een herkenbare werkstructuur, ook bedoeld om de sociale en emotionele vaardigheden van de cliënten te vergroten, door middel van verschillende activiteiten. Naast plezierig werken is
maatschappelijke deelname een belangrijk onderdeel van de dagbesteding.

Naast de dagbesteding is er ook mogelijkheid tot dagopvang en logeren. De dagopvang en het logeren zijn bedoeld om de cliënten een fijne tijd te bieden in een vertrouwde omgeving. Voor de invulling van de dag en het logeren wordt er gekeken naar de mogelijkheden, wensen en behoeften van de cliënt.

Sociale contacten, deelname in de samenleving, maar vooral het welbevinden van de cliënten staan hoog in het vaandel bij Stichting Oersterk. De cliënten worden begeleid door een deskundige team, zij werken samen met de cliënten aan de persoonlijke doelen.

Stichting Oersterk is gevestigd in een Rijks monumentaal pand op het DRU Industriepark te Ulft. Het pand is geheel naar wens van Stichting Oersterk ingedeeld en de locatie is een ideale plek om zinvolle dagbesteding en mogelijkheid tot dagopvang en logeren aan te bieden.

Lees verder

Verpleeghuis De Hoge Weide SZMK

Verpleeghuis De Hoge Weide staat bekend om haar gastvrije en huiselijke sfeer. De medewerkers en vrijwilligers zorgen ervoor dat cliënten zich snel thuis voelen. De Hoge Weide heeft nauw contact met buurtbewoners en er worden veel activiteiten georganiseerd. De Hoge Weide is gelegen aan de rand van Lochem, in een landelijke omgeving. Het centrum van Lochem is op loopafstand.
Verpleeghuis De Hoge Weide bestaat uit twee psychogeriatrische (Ampsen en Nettelhorst) en twee somatische (Velhorst en Verwolde) afdelingen. Alle afdelingen bevinden zich op de begane grond. Het verpleeghuis beschikt over ruime, lichte een- en tweepersoonskamers.
Het uitgangspunt van verpleeghuis De Hoge Weide is dat cliënten zo zelfstandig mogelijk wonen en leven. Wat cliënten aan zorg, behandeling of begeleiding nodig hebben, wordt in overleg geregeld. Er is veel aandacht voor welzijn en een zinvolle dagbesteding. De Hoge Weide kent een scala aan voorzieningen. Naast het Trefcentrum (restaurant) kunt u denken aan een bibliotheek, stiltecentrum, huiswinkel en exposities. Diverse activiteiten (welzijn, ontspanning en recreatie) worden georganiseerd door organisatiebureau Het Punt. De activiteiten sluiten aan bij de behoeften van de cliënten. Er zijn met enige regelmaat voorstellingen en uitstapjes.
De zorg in De Hoge Weide is kleinschalig van opzet. Dat maakt dat cliënten zich snel op hun gemak voelen. Een vast team medewerkers werkt vanuit ‘belevingsgerichte zorg’. Dat betekent dat medewerkers zoveel mogelijk aansluiten bij de wensen en de beleving van de cliënten.

Lees verder

Woonzorgcentrum Beth San SZMK

Op loopafstand van het centrum van Aalten, vlakbij het station, ligt woonzorgcentrum Beth San. Recent verbouwd voldoet het ruimschoots aan de eisen van deze tijd. In het moderne gebouw met frisse kleuren zijn ook veel herkenbare afbeeldingen uit het verleden te zien.
Beth San bestaat uit 24 appartementen aan Ludgerstraat 17 en 6 appartementen aan Ludgerstraat 25.
Beth San is een spil in de buurt en heeft noaberschap hoog in het vaandel. In het restaurant kunnen buurtbewoners en familie terecht voor een warme maaltijd, een hapje en een drankje, en voor activiteiten en ontmoeting. Wonen binnen Beth San betekent ook ‘wonen in het groen’. Onder andere door de ruime en gevarieerde tuin rondom Beth San en de aanwezigheid van karakteristieke bomen. Maar bijvoorbeeld ook door de gebruikte kleuren bij de inrichting van de woningen, de wijze waarop er met planten en bloemen wordt omgegaan en de aanwezigheid van een tuingroep voor geheel Beth San. De tuin biedt veel mogelijkheden om te bewegen. In de tuin zijn beschutte plekjes en verschillende soorten bestrating.?
Voor cliënten is het goed toeven in Beth San. De medewerkers en vrijwilligers zorgen ervoor dat cliënten zich snel thuis voelen.

Wonen

Het uitgangspunt van Beth San is dat cliënten zo zelfstandig mogelijk wonen en leven. Er is veel aandacht voor welzijn en een zinvolle dagbesteding. Het woonzorgcentrum is kleinschalig van opzet, wat maakt dat cliënten er snel vertrouwd zijn.?De appartementen in Beth San verschillen in oppervlakte (33-44 m²) en indeling. Ze beschikken naast een huiskamer over een of twee slaapkamers, een berging, balkon, badkamer met douche en een keukenblok.

Welzijn

Beth San kent een scala aan voorzieningen. Naast het restaurant kunt u denken aan een audiciën, internetcafé, kapper, kerktelefoon, wasverzorging en weeksluiting. Verder worden er activiteiten georganiseerd die aansluiten bij de behoeften van de cliënten zoals bewegen, bingo, film, handwerken, koersbal, voorstellingen, schilderen, sjoelen, uitstapjes en zingen.

Zorg
Een vast team medewerkers werkt vanuit ‘belevingsgerichte zorg’. Dat betekent dat medewerkers zoveel mogelijk aansluiten bij de wensen en de beleving van de cliënt. We vinden het belangrijk dat cliënten zelf zoveel mogelijk de regie over hun leven houden.

Lees verder

Terug
naar boven