Zoek een organisatie
in de buurt

Equili® Gezond Gewicht Programma

Afvallen zonder dieet, nooit meer lijnen met het Equili® Gezond Gewicht Programma

Er is een unieke oplossing beschikbaar voor mensen die een gezond gewicht willen bereiken én behouden: het Equili® Gezond Gewicht Programma.

Snel afvallen lukt veel mensen nog wel, maar velen vallen na verloop van tijd weer terug in hun oude patroon. Dat is ook niet zo verwonderlijk als u bedenkt dat afvallen heel geleidelijk plaats moet vinden om het lichaam aan een nieuwe leefstijl te laten wennen. En heeft u zich wel eens afgevraagd waarom u een bepaald eet- en leefpatroon heeft? Misschien eet u uit verdriet, frustratie, eenzaamheid, verveling, onrust of vanwege een negatief zelfbeeld. Eten kan ook een verslaving zijn. Deze ingesleten oorzaken saboteren uw afvalpogingen en zorgen voor het welbekende jojo-effect. Zolang u die niet aanpakt, is de kans heel groot dat u terugvalt in uw oude patroon.

Het allesomvattende Equili® Gezond Gewicht Programma richt zich naast voeding en bewegen vooral op gedrag- en leefstijlverandering. Er wordt gewerkt met alle factoren die uw gewicht bepalen op zowel fysiek, mentaal als emotioneel gebied.

Hoe werkt het Equili® programma?

Met de intensieve hulp van een coach/therapeut en diëtist verandert u heel geleidelijk uw leefstijl en gaat u de achterliggende redenen van uw eet- en leefgedrag oplossen. Het begeleidingstraject, dat 36 weken duurt, wordt volledig afgestemd op uw individuele behoefte. Dat doen we eventueel in samenspraak met uw huisarts of specialist. Naast voeding- en dieetadvies, ontvangt u persoonlijke coaching, oefeningen, training, een beweegmonitor en -plan, begeleiding in de praktijk en nazorg. Ook krijgt u de beschikking over een persoonlijke elektronische werkomgeving Lees verder

Groepswonen Marienhof SZMK

Een groepswoning in Mariënhof biedt cliënten met dementie de mogelijkheid om met vijf anderen beschermd te wonen en te leven in een huiselijke sfeer. Mariënhof ligt aan de rand van Lichtenvoorde. Aan de Lievelderweg staan woningen en in de buurt zijn bedrijven gevestigd. Cliënten wonen dus in een gewone buurt van Lichtenvoorde. De medewerkers en vrijwilligers zorgen ervoor dat cliënten zich snel thuis voelen. Mantelzorgers zijn van harte welkom in de groepswoning. Het streven is dat het leven van de cliënt toen hij of zij thuis woonde, zoveel mogelijk wordt voorgezet.
Cliënten hebben een eigen appartement en er is een gezamenlijke ruime woonkamer en keuken. In twee van de vijf groepswoningen hebben cliënten de beschikking over een appartement met een zitkamer én een slaapkamer.
In elke woning is een woonbegeleider aanwezig. Samen met vrijwilligers en mantelzorgers zorgt deze dat cliënten comfortabel en veilig kunnen wonen. Er is een vaste structuur in de dag door de gezamenlijke huishouding in de woning. Zo wordt er elke dag in de groep gekookt.
Op de begane grond van Mariënhof bevindt zich brasserie De Heerlyckheid. Dit is tevens een ontmoetingsruimte waar ook senioren uit Lichtenvoorde gebruik van kunnen maken.
Om de villa is een ruime tuin aangelegd, waar cliënten veilig kunnen wandelen en zitten. Daarnaast is de tuin zo ingericht dat er activiteiten kunnen worden georganiseerd. Aan deze evenementen kunnen ook senioren uit de omgeving deelnemen.
Het vaste team medewerkers werkt vanuit ‘belevingsgerichte zorg’. Dat betekent dat zij zoveel mogelijk aansluiten bij de wensen en de beleving van de cliënt. Wonen en welzijn staan voorop. De zorg die nodig is, wordt geboden door de thuiszorg van Marga Klompé.
Lees verder

Groepswonen de Molenberg SZMK

Algemeen
In De Molenberg zijn twee groepswoningen voor mensen met dementie. Een groepswoning biedt de cliënten een veilige woonomgeving in een huiselijke sfeer. In één groep wonen zes mensen. Centraal staat het welbevinden van de cliënt. Om de cliënten structuur te bieden worden zij actief betrokken bij het dagelijks leven in de groepswoning. Ze doen of helpen mee met de was, de strijk, boodschappen en koken. Dit alles gebeurt in een tempo dat bij de leeftijd van de cliënt past.
De Molenberg ligt in het centrum van Groenlo, nabij winkels, en staat bekend om zijn gemoedelijke en vriendelijke sfeer.

Wonen
De woningen hebben een gezamenlijke huiskamer met keuken. Elke cliënt heeft een eigen appartement met badkamer. Het appartement biedt ruimte voor een zithoek met eigen meubilair.

Welzijn
Activiteiten zijn in eerste instantie gericht op het reilen en zeilen van het dagelijkse huishouden. Cliënten kunnen – naar behoefte en onder begeleiding – gebruik maken van de voorzieningen en activiteiten van woonzorgcentrum De Molenberg. ?Bij De Molenberg is een beleef- en beweegtuin waar cliënten en bezoekers de seizoenen kunnen beleven. In de kapel van De Molenberg zijn wekelijks kerkelijke vieringen.

Familie en mantelzorgers zijn van harte welkom in de woning. Zij worden uitgenodigd de zorg voor hun familielid zo voort te zetten als ze dat thuis gewend waren. Uiteraard binnen de mogelijkheden. Er zijn geen bezoektijden.

Zorg
De medewerkers werken vanuit ‘belevingsgerichte zorg’. Dat betekent dat zij zoveel mogelijk aansluiten bij de wensen en de beleving van de cliënt.
Lees verder

Os, J.E.M. van, Locatie Groenlo

Locaties
We hebben 2 praktijken. Eén in Groenlo en in Winterswijk. Dit is zo gegroeid om patiënten uit de hele regio zo goed mogelijk te kunnen behandelen en hen te belasten met zo min mogelijk reistijd.


Het team
Ons team bestaat uit 1 orthodontist en 11 assistentes.

De orthodontist
De orthodontist is meneer van Os, hij heeft zich na zijn studie tandheelkunde nog vier jaar verder gespecialiseerd in de orthodontie. In 1983 is hij afgestudeerd. Hij heeft eerst op verschillende plekken waargenomen om het vak goed te leren en is in 1989 in Groenlo begonnen. In 1998 is hij gestart in Winterswijk. Orthodontisten houden de kwaliteit van hun vak op peil door regelmatig cursussen en congressen te bezoeken en andere nascholingsactiviteiten. Bovendien is er een visitatieprogramma waarbij collega orthodontisten bij elkaar in de praktijk kijken en elkaars praktijkvoering beoordelen.

De assistentes
De stoelassistentes ondersteunen de orthodontist bij de behandeling.
De balieassistentes zorgen dat de afspraken, administratie en correspondentie goed verlopen. Als je hierover vragen hebt, kun je bij hen terecht.
Onze assistentes zijn allemaal opgeleid in de praktijk. Een echte opleiding tot orthodontie-assistente bestaat er niet. Iedereen leert het vak in de praktijk met begeleiding van de orthodontist en collega-assistentes. Het duurt ongeveer een jaar voor ze alle aspecten van het vak kennen. Er komt ook heel wat bij kijken: fotografie, röntgenfoto’s maken, gipsafdrukken maken, instructie mondhygiëne, plaatsen van slotjes en bogen. En dan natuurlijk nog het motiveren van de patiënten om hun apparatuur goed te dragen. Kortom, een heel afwisselende baan. De assistentes worden voortdurend getraind en geschoold.

Lees verder
Terug
naar boven