Hulp bij zoeken naar subsidies voor vrijwillige initiatieven

vrouw vult formulieren in

De gemeente Oost Gelre heeft veel betrokken en actieve inwoners. Sommige inwoners doen vrijwilligerswerk bij een vereniging of vrijwilligersorganisatie. Steeds vaker starten inwoners ook zelf een initiatief. Soms kan een vrijwillig initiatief geld krijgen via een ‘subsidie’. De gemeente kan hierbij helpen.

Verschillende mogelijkheden voor subsidie

Er zijn heel veel verschillende mogelijkheden om subsidie te krijgen. Dit gaat via allerlei fondsen en regelingen. Soms is de gemeente hierbij betrokken, maar vaak ook niet. Het is voor vrijwilligers en initiatiefnemers vaak lastig om te uit te zoeken welke subsidies zij kunnen aanvragen. Daarom kunt u hulp vragen bij de gemeente.

Hulp bij vinden van mogelijkheden voor subsidie

Bent u vrijwilliger bij een vrijwilligersorganisatie, vereniging, stichting of vrijwillig initiatief in onze gemeente? Dan kunt u terecht bij Wilfried Klein Avink voor advies over subsidies. Hij helpt u namens de gemeente bij het zoeken van subsidies die passen bij uw initiatief.

Subsidie aanvragen en vervolg

U moet zelf de aanvraag voor subsidie doen. Dit is vaak bij een fonds, stichting of organisatie die niet bij de gemeente hoort. Vraagt u geld aan bij een andere organisatie dan de gemeente? Dan kunnen wij u verder niet helpen met de aanvraag of het vervolg. De gemeente is ook niet betrokken bij het toekennen of afwijzen van aanvragen bij andere organisaties. Vraagt u de subsidie wèl aan bij de gemeente? Dan kunt u wel hulp krijgen bij de aanvraag. U kunt dan ook bij de gemeente terecht als u vragen of opmerkingen heeft over het vervolg.

Afspraak maken

Wilt u hulp met het vinden van mogelijkheden voor subsidie? Maak dan een afspraak met Wilfried Klein Avink. Hij is telefonisch bereikbaar via (0544) 39 36 27 of stuur een e-mail naar w.kleinavink@oostgelre.nl.


Terug
naar boven