Stel je vraag aan het Sociaal Team

Heb je een vraag? Bel of mail ons! We helpen je graag.

(0544) 39 36 16

Het Sociaal Team is vanwege het coronavirus alleen bereikbaar via telefoon en e-mail. Dus geen afspraken op het gemeentehuis of huisbezoeken.

Elke werkdag telefonisch bereikbaar van 9.00 – 12.30 uur.

Een e-mail sturen kan altijd. Het Sociaal Team neemt zo snel mogelijk contact met je op.


sociaalteam@oostgelre.nl

Sport voor mensen met een beperking

Vrouw in rolstoel met fiets opzetstuk

Wilt u weten welke mogelijkheden er voor mensen met een beperking zijn om te sporten, kijk dan op de website Gehandicaptensport Nederland. Daar vindt u een overzicht van alle sporten. Via deze website kunt u ook op zoek naar een geschikte vereniging.

Veel keuze

Er zijn sporten speciaal ontwikkeld voor mensen met een beperking. Goalbal voor slechtzienden bijvoorbeeld, waarbij de bal een belletje heeft. Maar u kunt ook kiezen voor een bekende sport, zoals zwemmen, hockey of voetbal.

Aangepaste spelregels

Meestal zijn de spelregels bij gehandicaptensport wat aangepast. Bij bijvoorbeeld basketbal hangt de basket minder hoog en bij badminton zijn er wat kleine aanpassingen in de spelregels.

Mensen met een verstandelijke beperking

Voor mensen met een verstandelijke beperking zijn bij sommige sporten de spelregels wat eenvoudiger gemaakt. U herkent deze sporten aan de letter G voor de naam. Voorbeelden zijn G-voetbal, G-tennis en G-honkbal.

Sportrolstoel

Hebt u voor uw sport een sportrolstoel nodig? Meld u dan bij het Sociaal Team van de gemeente. Op hulpmiddelenwijzer vindt u informatie over de verschillende soorten sportrolstoelen. Hebt u een ander speciaal sporthulpmiddel nodig? Uw sportvereniging geeft informatie.

Hulpmiddelenleverancier

Sportrolstoelen en andere -hulpmiddelen koopt u bij de gespecialiseerde leverancier. Adressen vindt u via deze website: eengoedhulpmiddel.nl

Lokale informatie

Kijk voor sportclubs in de buurt van de gemeente Oost Gelre.

Sportinstuiven Oost Gelre

SportMee! organiseert sportinstuiven in Oost Gelre voor mensen met een verstandelijke beperking. Kijk voor meer informatie op de website van de Hamalandhal of volg SportMee! op Facebook.

Sportcoach aangepast sporten

Sportcoach aangepast sporten in onze gemeente is Joyce Heringa. Zij kan je helpen bij het vinden van een leuke sport en kent de sportaanbieders in de omgeving.


Terug
naar boven