Stel je vraag aan het Ondersteuningsteam

Gaat er iets niet goed met jouw kind of met jullie gezin? Of met een kind of gezin dat je kent? Dan kun je terecht bij het Ondersteuningsteam Oost-Achterhoek. Hier kun je al je vragen rond opvoeden en opgroeien terecht, klein of groot.

088 - 81 18 118

Bereikbaar op werkdagen tussen 9.00-17.00 uur.


info@ondersteuningsteamoa.nl

Uw kind veilig op internet

Twee kinderen achter computer

De meeste kinderen zitten vaak op internet en op sociale media. Daar zitten risico’s aan vast. Hoe zorgt u dat uw kind veilig kan internetten? En ondersteunt de school u hierbij?

Op school

Steeds vaker krijgen kinderen op de basisschool les over veilig internet en hoe ze om moeten gaan met sociale media. Deze thema’s komen meestal aan bod:

  • cyberpesten;
  • contact met vreemden;
  • het delen van foto’s en filmpjes.

Thuis

Maar ook thuis moet u goed in de gaten houden wat uw kind doet op de computer en met wie het contact heeft.
Vertel uw kind dat het aan onbekenden geen informatie mag geven over waar het woont, waar het naar school gaat, enzovoort.
Vertel uw kind ook dat het voorzichtig moet zijn met het plaatsten van foto’s op internet omdat anderen daar misbruik van kunnen maken.
Wilt u voorkomen dat anderen ongevraagd kijken naar uw kind? Plak dan de webcam af met een stukje plakband.
U kunt ‘ouderlijk toezicht’ instellen op computer of tablet. Hiermee kunt u bepalen naar welke websites uw kind wel en niet mag kijken. Hoe u ‘ouderlijk toezicht’ instelt staat op de website Veilig Internetten.  
Vergeet niet uw ideeën over veilig internetten te delen met de andere opvoeders van uw kind, bijvoorbeeld de co-ouder, oppasgrootouders of gastouders.

Meer weten?

Op deze websites vindt u informatie over veilig internetgebruik:

Als er iets vervelends is gebeurd op internet kun je dit melden op Meldknop.nl.


Terug
naar boven