Stel je vraag aan het Sociaal Team

Heb je een vraag? Bel of mail ons! We helpen je graag.

(0544) 39 36 16

Het Sociaal Team is vanwege het coronavirus alleen bereikbaar via telefoon en e-mail. Dus geen afspraken op het gemeentehuis of huisbezoeken.

Elke werkdag telefonisch bereikbaar van 9.00 – 12.30 uur.

Een e-mail sturen kan altijd. Het Sociaal Team neemt zo snel mogelijk contact met je op.


sociaalteam@oostgelre.nl

Eenzaamheid

vrouw staart voor zich uit

Iemand die eenzaam is, voelt zich op een pijnlijke manier alleen. Hij of zij voelt zich niet verbonden met de wereld om hem/haar heen en met de andere mensen.

Veel alleen en oppervlakkige contacten

Mensen gaan zich vaak eenzaam voelen als ze te veel alleen zijn. Maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Ook mensen die veel mensen kennen, kunnen zich eenzaam voelen. Zij missen dan toch iets in hun relaties met anderen. Het contact is bijvoorbeeld te oppervlakkig.

Wanneer is eenzaamheid een probleem?

Iedereen voelt zich wel eens eenzaam. Maar sommige mensen worden elke dag geplaagd door gevoelens van eenzaamheid. Dan is eenzaamheid een probleem.

Kunt u er iets tegen doen?

Voelt u zich eenzaam? Misschien helpen deze tips u verder:

  • Neem contact op met het Sociaal Team of de ouderenadviseur van uw gemeente. Zij kunnen u op weg helpen iets aan uw eenzaamheid te doen.
  • Voor een luisterend oor kunt u ook bellen met de luisterlijn.
  • Bezoek een inloopvoorziening in de gemeente. Dat is een ontmoetingsplek waar iedereen binnen kan lopen en een praatje kan maken of een kopje koffie kan drinken. Vaak worden er ook activiteiten georganiseerd, zoals kaarten of knutselen.
  • Soms moet u (weer) leren met mensen om te gaan en mensen te vertrouwen. Uw huisarts kan u hierover meer informatie geven.

Meer informatie

Op de website eenzaam.nl vindt u meer informatie en ervaringsverhalen van andere mensen.

Lokale informatie

Voelt u zich eenzaam? Misschien kan het bezoeken van een van onze inloopvoorzieningen een eerste stap zijn naar meer sociale contacten. Er zijn er heel erg veel in onze gemeente.

Ook plaatsen veel mensen oproepjes op het Vrijwilligersprikbord om samen koffie te drinken of dingen te ondernemen. En er zijn verschillende (gezelligheids)verenigingen actief in onze gemeente. Kijk hiervoor op de Sociale Kaart.

Neemt u verder ook contact op met het Sociaal Team. De mensen die hier werken kunnen u helpen.


Terug
naar boven