Stel je vraag aan het Sociaal Team

Heb je een vraag? Bel of mail ons! We helpen je graag.

(0544) 39 36 16

Het Sociaal Team is vanwege het coronavirus alleen bereikbaar via telefoon en e-mail. Dus geen afspraken op het gemeentehuis of huisbezoeken.

Elke werkdag telefonisch bereikbaar van 9.00 – 12.30 uur.

Een e-mail sturen kan altijd. Het Sociaal Team neemt zo snel mogelijk contact met je op.


sociaalteam@oostgelre.nl

Belastingaangifte

Vrouw achter een laptop

Elk jaar moet het weer gebeuren: de belastingaangifte. U kunt de aangifte op verschillende manieren doen, zowel digitaal als schriftelijk. De aangifte moet bij de Belastingdienst binnen zijn voor een bepaalde datum. Dit kan per jaar verschillen.

Wie moet belastingaangifte doen?

Als u een aangiftebrief hebt ontvangen, moet u aangifte inkomstenbelasting/premie volksverzekeringen doen. Als u deze brief niet ontvangen hebt kunt u ook aangifte doen, bijvoorbeeld als u verwacht dat u belasting moet betalen of als u denkt dat u geld terugkrijgt. Bij twijfel kunt u op proef de aangifte invullen op de website van de Belastingdienst. Hebt u een aangiftebrief ontvangen, maar doet u niet op tijd aangifte? Dan riskeert u een boete.

Hoe moet u belastingaangifte doen?

U kunt online aangifte doen, via een app of via een papieren aangifteformulier. Kijk voor meer informatie op de website van de Belastingdienst. Voor online belastingaangifte en belastingaangifte via een app hebt u een DigiD nodig. Hebt u deze nog niet? Lees dan de webpagina Hoe vraag ik DigiD aan? van de Rijksoverheid.

Alle informatie die u nodig hebt voor de belastingaangifte kunt u vinden op Belastingdienst.nl.

Uitstel aanvragen

Wanneer het u niet lukt om op tijd aangifte te doen, kunt u uitstel aanvragen. Kijk hiervoor op de webpagina Uitstel van aangifte aanvragen van de Belastingdienst.

Hulp bij het invullen van uw belastingaangifte

U kunt de Belastingtelefoon bellen voor hulp bij het invullen van uw belastingaangifte. Bel vóór de uiterlijke datum dat u aangifte moet doen voor een afspraak.
Wanneer u lid bent van een vak- of ouderenbond, kan de bond u helpen bij het invullen van uw aangifte. Ook kunt u een belastingadviseur inschakelen.

Of vraag een vrijwillige belastingadviseur om hulp

In Oost Gelre kunt u ook de hulp inschakelen van een vrijwillige belastingadviseur. Dit is gratis. Lees hiervoor meer over in het artikel Ouderenadviseurs.


Terug
naar boven