Stel je vraag aan het Sociaal Team

Heb je een vraag? Bel of mail ons! We helpen je graag.

(0544) 39 36 16

Het Sociaal Team is vanwege het coronavirus alleen bereikbaar via telefoon en e-mail. Dus geen afspraken op het gemeentehuis of huisbezoeken.

Elke werkdag telefonisch bereikbaar van 9.00 – 12.30 uur.

Een e-mail sturen kan altijd. Het Sociaal Team neemt zo snel mogelijk contact met je op.


sociaalteam@oostgelre.nl

Minimabeleid Oost Gelre

Gezin met kinderen in woonkamer

De gemeente Oost Gelre heeft minimabeleid. Dat betekent dat inwoners met een inkomen op of rond het bijstandsniveau in aanmerking kunnen komen voor iets extra’s. Het minimabeleid in Oost Gelre richt zich met name op gezinnen met kinderen tot 18 jaar.

Binnen het minimabeleid van Oost Gelre kennen we de volgende regelingen:

  • Bijdrage van maximaal € 400,- per jaar per kind (tot 18 jaar) voor deelname aan sociaal culturele en sportieve activiteiten of voor tegemoetkoming in de schoolkosten. Uitbetaling nadat de betreffende declaraties zijn ingediend. De betreffende declaraties dienen binnen drie maanden na afloop van het betreffende jaar te zijn ingediend.
  • Vergoeding van de kosten voor het behalen van zwemdiploma A voor kinderen vanaf 4 jaar.
  • Vergoeding van maximaal € 500,- voor computer met toebehoren voor schoolgaande kinderen in het voortgezet- of beroepsonderwijs tot 18 jaar (eenmaal per 5 jaar kan een aanvraag worden ingediend voor het vervangen van de computer).
  • Vergoeding van eigen bijdrage tot twee dagdelen per week van de peuterspeelzaal (kinderen van 2 tot 4 jaar). In bijzondere gevallen kunnen extra dagdelen worden vergoed als deze noodzakelijk zijn.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je terecht bij de Sociale Dienst Oost Achterhoek.


Terug
naar boven