Stel je vraag aan het Ondersteuningsteam

Gaat er iets niet goed met jouw kind of met jullie gezin? Of met een kind of gezin dat je kent? Dan kun je terecht bij het Ondersteuningsteam Oost-Achterhoek. Hier kun je al je vragen rond opvoeden en opgroeien terecht, klein of groot.

088 - 81 18 118

Bereikbaar op werkdagen tussen 9.00-17.00 uur.


info@ondersteuningsteamoa.nl

Hoe werkt het Ondersteuningsteam?

We zijn er voor kinderen en jongeren van 0 tot 23 jaar en hun ouders of verzorgers. Iedereen die woont in de gemeente Oost Gelre, Aalten of Winterswijk kan bij ons terecht. Met toestemming van beide ouders en/of de jongere kan ook iemand anders om hulp of advies vragen.

Je neemt contact met ons op

Iedereen met kleine of grote vragen over opvoeden en opgroeien mag contact opnemen met het Ondersteuningsteam. Dit kan per mail, telefoon of via ondersteuningsteamoa.nl. Er is geen verwijzing nodig van de huisarts. Na aanmelding nemen we binnen 5 werkdagen contact met je op. Als we de vraag niet telefonisch kunnen beantwoorden, plannen we een afspraak. Thuis of in de buurt.

Samen zoeken naar een oplossing

Tijdens het bezoek kijken we samen naar de vragen. Soms kan iemand met een advies, informatie of lichte opvoedingsondersteuning zelf weer verder. Zo nodig onderzoeken we of er familieleden, buren of vrienden zijn die hulp kunnen bieden. Is dat niet voldoende? Dan kijken we welke organisatie passende ondersteuning kan bieden. Hiervoor maken we samen een plan van aanpak. Als er specialistische jeugdzorg nodig is, dan kijkt een jeugdconsulent van de gemeente mee.

Steeds dezelfde contactpersoon

Iedereen krijgt een vast contactpersoon. De contactpersoon van het Ondersteuningsteam blijft betrokken tot de vraag voldoende beantwoord is. Is er later een nieuwe vraag? Dan proberen we dezelfde contactpersoon in te zetten.


Terug
naar boven