Stel je vraag aan het Sociaal Team

Heb je een vraag? Bel of mail ons! We helpen je graag.

(0544) 39 36 16

Elke werkdag van 9.00 – 12.30 uur

Op afspraak
Maandag t/m donderdag
9.00 – 17.00 uur

Vrijdag
9.00 – 16.00 uur

Vrije inloop
Gemeentehuis Lichtenvoorde
Donderdagmiddag 13.00 – 17.00 uur


sociaalteam@oostgelre.nl

Passend onderwijs

Huiswerk maken

Ieder kind moet het onderwijs krijgen dat past bij zijn/haar mogelijkheden en talenten. Onderwijs moet dus passend zijn voor een kind. Dit staat in de wet.

Verschillende mogelijkheden

Bij het ene kind past een gewone basisschool het beste. Een ander kind krijgt de meeste kansen op een school voor speciaal onderwijs. Voor nog een ander kind is een gewone basisschool met extra ondersteuning het geschiktst. Weer een ander kind ontwikkelt zich het beste op een school die veel uitdaging biedt.

Samenwerkingsverbanden

De scholen werken samen in een samenwerkingsverband. Hier zitten allerlei soorten scholen bij elkaar. De scholen zijn verplicht aangesloten behalve de cluster 1 en 2 scholen.

Hoe gaat het verder?

U meldt uw kind aan op de school van uw keuze. Eerst gaat deze school kijken wat ze zelf kan doen voor uw kind. Vindt de school dat uw kind beter naar een andere school uit het samenwerkingsverband kan, dan regelen ze dat voor u. De school zoekt dus een passende plek voor uw kind.

Passend onderwijs

Dit is wat de overheid bedoelt met passend onderwijs: ervoor zorgen dat een kind het onderwijs krijgt dat het beste bij hem past.

Meer informatie

Meer informatie over passend onderwijs vindt u op rijksoverheid.nl en op oudersonderwijs.nl.


Terug
naar boven