Stel je vraag aan het Sociaal Team

Heb je een vraag? Bel of mail ons! We helpen je graag.

(0544) 39 36 16

Het Sociaal Team is vanwege het coronavirus alleen bereikbaar via telefoon en e-mail. Dus geen afspraken op het gemeentehuis of huisbezoeken.

Elke werkdag telefonisch bereikbaar van 9.00 – 12.30 uur.

Een e-mail sturen kan altijd. Het Sociaal Team neemt zo snel mogelijk contact met je op.


sociaalteam@oostgelre.nl

Medisch kinderdagverblijf

Baby van achteren met hand

Het medisch kinderdagverblijf (MKD) is bedoeld voor kinderen die een ernstige achterstand hebben in hun ontwikkeling. Bijvoorbeeld doordat het kind gezondheidsproblemen heeft. Of door grote spanningen in het gezin. Of het kind gaat maar niet praten en speelt niet met andere kinderen. In het MKD zoeken ze uit wat het kind heeft. En ze helpen het kind. Een MKD is bedoeld voor kinderen van ongeveer 0 tot 7 jaar.

Aanmelding

Hoe komt uw kind in een MKD? Dat regelt uw huisarts of de wijkverpleegkundige.

Behandelplan

De hulp is voor elk kind anders. In een behandelplan beschrijft het MKD welke hulp uw kind krijgt. Als ouders krijgt u natuurlijk steeds informatie over uw kind. En u krijgt adviezen voor thuis.

Hoe lang duurt de hulp?

Het MKD bespreekt met u hoe vaak uw kind naar het MKD komt en hoe lang. Dat kan een aantal dagdelen per week zijn, maar ook de hele week. Sommige kinderen wonen zelfs tijdelijk in het MKD. De meeste kinderen komen ongeveer 1 jaar. Daarna gaan ze naar de gewone school of naar het speciaal onderwijs.

Vervoer

Hebt u zelf geen vervoer om uw kind naar het MKD te brengen? Dan kan uw kind waarschijnlijk met een busje gehaald en gebracht worden. Het MKD kan hierover meer informatie geven.

Lokale informatie

In onze gemeente zijn er twee medische kinderdagverblijven van Zozijn Orthopedagogisch centrum De Timp (Lievelde en Lichtenvoorde).


Terug
naar boven