Stel je vraag aan het Sociaal Team

Heb je een vraag? Bel of mail ons! We helpen je graag.

(0544) 39 36 16

Het Sociaal Team is vanwege het coronavirus alleen bereikbaar via telefoon en e-mail. Dus geen afspraken op het gemeentehuis of huisbezoeken.

Elke werkdag telefonisch bereikbaar van 9.00 – 12.30 uur.

Een e-mail sturen kan altijd. Het Sociaal Team neemt zo snel mogelijk contact met je op.


sociaalteam@oostgelre.nl

Gastouderopvang

Vrouw met kind aan tafel

Gastouderopvang is opvang voor kinderen van 0 tot 13 jaar. Gastouders vangen maximaal 6 kinderen tegelijk op, in hun eigen huis of in het woonhuis van de kinderen. Onder die 6 kinderen mogen ook eigen kinderen zijn van de gastouder. Met een gastouder kunt u vaak makkelijker afspraken maken over wisselende tijden dan met een kinderdagverblijf. Dat is bijvoorbeeld een voordeel als u niet op vaste dagen werkt.

Gastouderbureau

Gastouders werken via een gastouderbureau. U betaalt de kosten van de gastouderopvang aan het gastouderbureau. U betaalt een uurtarief en eenmalig een bedrag voor de bemiddelingskosten van het gastouderbureau.
Gastouders en gastouderbureaus moeten aan kwaliteitseisen voldoen op het gebied van deskundigheid, veiligheid en hygiëne. Alleen dan kunnen ze zich inschrijven in het Landelijk Register Kinderopvang.
Gastouders moeten:

  • minstens 21 jaar oud zijn;
  • een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) hebben;
  • een diploma of ervaringscertificaat hebben;
  • een EHBO-diploma hebben;
  • het werk uitvoeren in een huis dat geschikt is als oppaslocatie.

Kinderopvangtoeslag

U krijgt kinderopvangtoeslag als de gastouder en het gastouderbureau in het Landelijk Register Kinderopvang zijn ingeschreven. Wilt u zeker weten of de gastouder en het gastouderbureau van uw keuze zijn geregistreerd? Kijk dan op landelijkregisterkinderopvang.nl.

BSO

Gastouderopvang kan ook worden gebruikt voor buitenschoolse opvang (BSO).


Terug
naar boven