Stel je vraag aan het Ondersteuningsteam

Gaat er iets niet goed met jouw kind of met jullie gezin? Of met een kind of gezin dat je kent? Dan kun je terecht bij het Ondersteuningsteam Oost-Achterhoek. Hier kun je al je vragen rond opvoeden en opgroeien terecht, klein of groot.

088 - 81 18 118

Bereikbaar op werkdagen tussen 9.00-17.00 uur.


info@ondersteuningsteamoa.nl

Uit elkaar gaan

man met mobiel aan tafel

Beslissen om uit elkaar te gaan is niet makkelijk. Vaak komen er veel emoties bij kijken. Toch moet er ook veel geregeld worden, voordat u uw leven weer kunt oppakken. Vooral wanneer u getrouwd bent en er kinderen zijn.

Twijfel

Overweegt u om te scheiden, maar twijfelt u nog? Dan kan het handig zijn om in relatietherapie te gaan. U kunt dan samen op een rijtje zetten wat de mogelijkheden zijn en of een scheiding de beste oplossing is. Informeer bij uw huisarts naar relatietherapie.

Wat moet er geregeld worden?

Wanneer u en uw partner uit elkaar gaan moet er veel geregeld worden. Denk aan het verdelen van de bezittingen, alimentatie en pensioen. Als u kinderen hebt moeten er ook afspraken gemaakt worden over de opvoeding en verzorging van uw kinderen. Lees op de checklist bij scheiden of uit elkaar gaan van de Rijksoverheid waar u op moet letten.

Geldzaken bij uit elkaar gaan

Bij een scheiding komen ook veel financiële zaken bij kijken. Een meerderheid van de mensen gaat er na een scheiding financieel op achteruit en een deel houdt er zelfs schulden aan over. Wijzer in geldzaken geeft een overzicht over alles wat u moet weten.

Meer informatie

Het is belangrijk dat u goed voorbereid bent en daarom zoveel mogelijk informatie zoekt over dit onderwerp. Misschien vindt u het prettig om in contact te komen met lotgenoten. De volgende websites kunnen u hierbij helpen:


Terug
naar boven