Stel je vraag aan het Ondersteuningsteam

Gaat er iets niet goed met jouw kind of met jullie gezin? Of met een kind of gezin dat je kent? Dan kun je terecht bij het Ondersteuningsteam Oost-Achterhoek. Hier kun je al je vragen rond opvoeden en opgroeien terecht, klein of groot.

088 - 81 18 118

Bereikbaar op werkdagen tussen 9.00-17.00 uur.


info@ondersteuningsteamoa.nl

Hulp bij echtscheidingen waar kinderen bij betrokken zijn

Duplo-opstelling met kindjes en ouders

Als je uit elkaar gaat, verandert er veel voor kinderen. Als het jou en je ex-partner niet lukt om afspraken te maken kun je hulp krijgen om de scheiding en omgang met de kinderen toch goed te regelen.

Mediation

Mediation is het oplossen van een echtscheidingsconflict door de partijen zelf, onder leiding van een onafhankelijke derde. Die onafhankelijke derde is de mediator. De mediator helpt ouders bij het maken van zakelijke afspraken. Hij houdt daarbij rekening met de gevoelens van beide ouders. Bij mediation spreek je meestal op neutraal terrein, bijvoorbeeld bij de bemiddelaar. De kracht van mediation is dat er geen verliezers zijn. Bij mediation probeer je om geschillen samen op te lossen, zodat er een win-winsituatie ontstaat. Kijk voor meer informatie op www.mgon.nl.

Ouderschap blijft

In de cursus ‘Ouderschap Blijft’ staat het belang van het kind centraal. Ouders leren samenwerken rond hun kind. Hierdoor kan een kind zich vrij kan voelen in het contact met beide ouders. Ouders krijgen maximaal negen maanden bemiddelingsgesprekken. Er wordt ook met de kinderen gesproken.
De hulpverleners zijn speciaal opgeleid met kennis van ontwikkelingspsychologie, in combinatie met een aantal begeleide omgangscontacten. Kijk voor meer informatie op www.lindenhout.nl.

Humanitas Begeleide Omgangsregeling (BOR)

BOR is voor ouders en hun kinderen die ondersteuning nodig hebben bij het opbouwen van de omgang. Dit gebeurt met inzet van getrainde en gescreende vrijwilligers, begeleid door een professionele coördinator. De ondersteuning duurt drie tot zes maanden. Er wordt stapsgewijs contact tussen kind en uitwonende ouders op een veilige, verantwoorde en plezierige manier opgebouwd.


Terug
naar boven