Stel je vraag aan het Sociaal Team

Heb je een vraag? Bel of mail ons! We helpen je graag.

(0544) 39 36 16

Elke werkdag van 9.00 – 12.30 uur

Op afspraak
Maandag t/m donderdag
9.00 – 17.00 uur

Vrijdag
9.00 – 16.00 uur

Vrije inloop
Gemeentehuis Lichtenvoorde
Donderdagmiddag 13.00 – 17.00 uur


sociaalteam@oostgelre.nl

Seksueel geweld

jongetje met zijn hoofd in zijn armen

Seksueel geweld is wanneer je tegen je zin in seks met iemand hebt. Iemand betast je bijvoorbeeld terwijl je dat niet wilt. Of iemand zoent je tegen je zin in. Het kan ook zijn dat je gedwongen wordt om iets te doen, bijvoorbeeld een man aftrekken.

De dader is schuldig!

Bedenk altijd bij iemand die over jouw grens heen gaat dat het is niet jouw schuld is. De dader is de schuldige: hij of zij is zonder toestemming over jouw grens heen gegaan. En dat mag absoluut niet.

Erover praten helpt

Je kunt je erg vernederd, vies, machteloos en verdrietig voelen over wat er is gebeurd. Blijf er niet mee zitten, maar praat erover. Bijvoorbeeld met je ouders, met een goede vriend(in), of met iemand van school. Je kunt ook praten met je huisarts of bellen of chatten met de Kindertelefoon of met een verpleegkundige van Sense.

Laat je onderzoeken

Als je verkracht bent (ook als het anale of orale seks was), is het goed om je te laten onderzoeken door een arts. Misschien heb je een seksueel overdraagbare aandoening (soa). Dan is het belangrijk dat je een behandeling krijgt want een soa gaat niet vanzelf over.

Aangifte doen?

Seksueel geweld is strafbaar en je kunt dus aangifte doen bij de politie. Aangifte doen kan je ook helpen om de gebeurtenis te verwerken. Want je laat iemand er niet mee wegkomen. Meer informatie vind je op: vraaghetdepolitie.nl/informatie over misbruik. Je kunt ook eerst contact opnemen met een Centrum Seksueel Geweld.

Meer weten?

Deze websites gaan over seksueel geweld: seksueelgeweld.info en seksueelgeweld.nl. Ook op deze website vind je informatie: infovoorjou.nl.


Terug
naar boven