Stel je vraag aan het Sociaal Team

Heb je een vraag? Bel of mail ons! We helpen je graag.

(0544) 39 36 16

Het Sociaal Team is vanwege het coronavirus alleen bereikbaar via telefoon en e-mail. Dus geen afspraken op het gemeentehuis of huisbezoeken.

Elke werkdag telefonisch bereikbaar van 9.00 – 12.30 uur.

Een e-mail sturen kan altijd. Het Sociaal Team neemt zo snel mogelijk contact met je op.


sociaalteam@oostgelre.nl

Jeugdhulp

speelgoed op grond

Jeugdhulp is hulp en ondersteuning aan jeugdigen en/of hun ouders. De hulp richt zich op jeugdigen tussen 0 en 18 jaar, maar kan in sommige situaties doorlopen tot de 23ste verjaardag. Lukt het ouders, jeugdigen en hun directe omgeving niet om zelf de problemen op te lossen, dan kunnen ze naar de gemeente voor hulp en ondersteuning.

Jeugdhulp via de gemeente

In de gemeente kunnen ouders en jeugdigen met problemen terecht bij het Sociaal Team of Ondersteuningsteam. De deskundigen van het Sociaal Team/Ondersteuningsteam gaan met de jeugdige en zijn ouders in gesprek. Bij lichte problemen helpen deze deskundigen zelf. Bij zware en ingewikkelde problemen verwijzen ze door. Ze werken intensief samen met consultatiebureaus, kinderopvang, scholen, huisartsen, en organisaties voor jeugdhulp.

Vrijwillig

In de meeste gevallen is jeugdhulp vrijwillig: de ouders en/of de jeugdige vragen zelf om hulp. De deskundigen van het Sociaal Team/Ondersteuningsteam stellen dan samen met het gezin een plan van aanpak op. Dit geeft het gezin handvatten om met elkaar verder te kunnen.

Gedwongen jeugdhulp

Soms lukt het een gezin niet om de problemen samen aan te pakken. De ouders willen bijvoorbeeld niet meewerken terwijl hulp wel nodig is. Dan kan er besloten worden om gedwongen jeugdhulp toe te passen. Dit gebeurt alleen als er geen andere mogelijkheid is.


Terug
naar boven