Stel je vraag aan het Sociaal Team

Heb je een vraag? Bel of mail ons! We helpen je graag.

(0544) 39 36 16

Het Sociaal Team is vanwege het coronavirus alleen bereikbaar via telefoon en e-mail. Dus geen afspraken op het gemeentehuis of huisbezoeken.

Elke werkdag telefonisch bereikbaar van 9.00 – 12.30 uur.

Een e-mail sturen kan altijd. Het Sociaal Team neemt zo snel mogelijk contact met je op.


sociaalteam@oostgelre.nl

Collectieve zorgverzekering

Mevrouw leest folder

Een collectieve zorgverzekering betekent dat u als groep verzekerd bent bij één verzekeraar.

Verschillende collectieve verzekeringen

Er zijn verschillende collectieve verzekeringen. Er zijn bijvoorbeeld werkgevers die een collectieve verzekering hebben voor hun werknemers. Patiëntenverenigingen en ouderenbonden hebben ze voor hun leden. Uw gemeente heeft er een voor inwoners met een minimuminkomen of heel hoge zorgkosten. Dit is de gemeentepolis.

Korting

Zorgverzekeraars geven korting bij een collectieve zorgverzekering. De premie is lager of u krijgt meer kosten vergoed. U krijgt maximaal 5% korting op het basispakket. De aanvullende verzekering mag de zorgverzekeraar zo duur of goedkoop maken als hij wil.

Eigen risico

U heeft bij de basisverzekering een verplicht eigen risico. In 2021 is dit € 385. Maakt u zorgkosten? Dan moet u hiervan in 2021 dus € 385 zelf betalen. Soms kunt u dit eigen risico bij de collectieve zorgverzekering van de gemeente meeverzekeren. De premie wordt dan wel iets hoger, maar het eigen risico hoeft u niet meer te betalen.

Aanvragen

Kijk eens op GezondVerzekerd.nl welke collectieve verzekering uw gemeente aanbiedt en of u in aanmerking komt. Op deze site en op de website van de gemeente staat hoe u die verzekering kunt aanvragen.

Wanneer stopt de collectieve verzekering?

Een collectieve verzekering stopt als u niet meer bij de groep hoort. Bijvoorbeeld als u van baan verandert of als u geen minimuminkomen meer hebt. Dan moet u zelf een nieuwe verzekering afsluiten.

Lokale informatie

De gemeente Oost Gelre heeft een collectieve zorgverzekering voor inwoners met een minimuminkomen.


Terug
naar boven