Toeslagen
Toeslagen vormen een aanvulling op uw inkomen. Er zijn verschillende soorten toeslagen, zoals huurtoeslag, zorgtoeslag, kinderopvangtoeslag en kindgebonden budget.
Kinderbijslag
Kinderbijslag is een bijdrage van de overheid in de kosten voor de opvoeding. Kinderbijslag krijgt u voor eigen kinderen en ook voor adoptiekinderen, pleegkinderen, stiefkinderen of een ander kind waar u voor zorgt alsof het uw eigen kind is. U ontvangt deze vergoeding tot uw (jongste) kind 18 jaar is geworden.
Kinderopvangtoeslag
De kinderopvangtoeslag is er voor werkende mensen met kinderen. Ook als u een opleiding volgt, of een traject volgt om de kans op werk te vergroten, of een verplichte inburgeringscursus volgt, kunt u kinderopvangtoeslag krijgen. Dit geldt ook voor uw partner. Hoogte toeslag Hoeveel toeslag u krijgt hangt af van uw inkomen, de soort kinderopvang […]
Individuele inkomenstoeslag
De individuele inkomenstoeslag is geld van de gemeente voor mensen die al lang een laag inkomen hebben. U kunt het geld gebruiken om bijvoorbeeld rekeningen te betalen of een nieuwe koelkast of wasmachine van te kopen. U hoeft de gemeente niet te laten zien waar u het geld aan uitgeeft. Het geld is een ‘extraatje’. […]
Financiële regelingen voor ouders
Kinderen grootbrengen kost geld. Eten, drinken, kleding, school, hobby’s, kinderopvang: het is allemaal niet gratis. De overheid vindt het belangrijk dat iedereen kinderen kan grootbrengen en dat die kinderen het goed hebben. Daarom betaalt de overheid mee aan de kosten van kinderen.
Mantelzorg en huurtoeslag
De Belastingdienst berekent hoe hoog uw huurtoeslag is. Daarbij telt het inkomen van alle bewoners mee. Verzorgt u een huisgenoot die een inkomen heeft, bijvoorbeeld een WIA-uitkering? Dan telt de Belastingdienst dat bij uw inkomen op. U krijgt dan minder huurtoeslag. Maar omdat u mantelzorger bent, geldt voor u een uitzondering.