Stel je vraag aan het Sociaal Team

Heb je een vraag? Bel of mail ons! We helpen je graag.

(0544) 39 36 16

Het Sociaal Team is vanwege het coronavirus alleen bereikbaar via telefoon en e-mail. Dus geen afspraken op het gemeentehuis of huisbezoeken.

Elke werkdag telefonisch bereikbaar van 9.00 – 12.30 uur.

Een e-mail sturen kan altijd. Het Sociaal Team neemt zo snel mogelijk contact met je op.


sociaalteam@oostgelre.nl

Kwijtschelding aanvragen voor gemeentelijke belasting en heffingen

Administratie

Voor mensen met een laag inkomen is het mogelijk om kwijtschelding van gemeentebelastingen aan te vragen. Kwijtschelding wil zeggen dat u de aanslagen voor een aantal belastingen van de gemeente niet hoeft te betalen. Het gaat dan bijvoorbeeld om afvalstoffenheffing, rioolheffing of (on)roerendezaakbelasting. U kunt geen kwijtschelding krijgen voor hondenbelasting.

Wanneer komt u in aanmerking?

U kunt in aanmerking komen voor kwijtschelding als u een laag inkomen hebt, bijvoorbeeld een bijstandsuitkering, alleen een AOW-pensioen of weinig verdient met uw (deeltijd)baan.

Welke gegevens heeft de gemeente nodig?

Om te kunnen bepalen of u voor kwijtschelding in aanmerking komt, wil de gemeente van u informatie over uw inkomen, uw bankrekening(en), bezittingen als een auto of een eigen huis en eventuele schulden.

Hoe vraagt u kwijtschelding aan?

U vraagt de kwijtschelding bij de gemeente aan met een aanvraagformulier. Hebt u al eens kwijtschelding aangevraagd? Dan kan de gemeente uw belastingen het jaar erop ook kwijtschelden, zolang uw inkomen niet of weinig verandert. Hiervoor vergelijkt de gemeente uw inkomensgegevens van UWV, de Belastingdienst en de Rijksdienst voor wegverkeer (RDW) met eigen gegevens. Zo kan de gemeente zien of u nog in aanmerking komt voor kwijtschelding.

Meer informatie

Kijk ook eens op Berekenuwrecht om te zien of u kwijtschelding van gemeentelijke belastingen kunt krijgen.

Lokale informatie

Op de gemeentewebsite kunt u meer lezen over kwijtschelding van gemeentelijke belastingen en heffingen. Onder ‘Aanvraag’ vindt u het formulier dat u hiervoor kunt invullen. Wilt u hulp bij het invullen? Maak dan een afspraak met Marty Holkenborg (m.holkenborg@oostgelre.nl) of Angela Westervoorde (a.westervoorde@oostgelre.nl). U kunt ook telefonisch een afspraak maken via (0544) 39 35 35.


Terug
naar boven