Stel je vraag aan het Sociaal Team

Heb je een vraag? Bel of mail ons! We helpen je graag.

(0544) 39 36 16

Het Sociaal Team is vanwege het coronavirus alleen bereikbaar via telefoon en e-mail. Dus geen afspraken op het gemeentehuis of huisbezoeken.

Elke werkdag telefonisch bereikbaar van 9.00 – 12.30 uur.

Een e-mail sturen kan altijd. Het Sociaal Team neemt zo snel mogelijk contact met je op.


sociaalteam@oostgelre.nl

Bijdragen voor uw kind

close-up van laptop en rekenmachine

De meeste kinderen doen graag samen leuke dingen. Het is vervelend als uw kind niet mee kan doen met clubs en activiteiten. Wat kunt u doen?

Bijdrage van de Sociale Dienst Oost Achterhoek

Hebt u een laag inkomen? In Oost Gelre kunnen kinderen uit gezinnen met een laag inkomen gebruikmaken van de kindregelingen. De Sociale Dienst Oost Achterhoek (SDOA) kan een bijdrage geven voor het lidmaatschap van een sportclub, muzieklessen, een toneelclub, en benodigdheden als sportkleding of een muziekinstrument. De kindregelingen kunt u aanvragen bij SDOA.

Ook voor schoolkosten is een bijdrage van SDOA mogelijk, bijvoorbeeld voor schoolspullen, een laptop als uw kind naar de middelbare school gaat, een fiets of een schoolreisje.

Stichting Leergeld Oost-Achterhoek

Stichting Leergeld Oost-Achterhoek zet zich in voor schoolgaande kinderen die in armoede leven.
De stichting is er voor ouders of verzorgers van schoolgaande kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar die bepaalde binnen- of buitenschoolse activiteiten voor hun kinderen niet kunnen betalen. Het inkomen van de ouders mag niet hoger dan 120% van de bijstandsnorm zijn.Kijk op de website voor meer informatie en de voorwaarden.

Kindgebonden budget

Voor kinderen jonger dan 18 jaar krijgt u kinderbijslag. Maar voor mensen met een laag inkomen of lage uitkering is er ook een kindgebonden budget. Heeft u recht op een kindgebonden budget, dan krijgt u vanzelf bericht van de Belastingdienst. Maar u kunt het ook zelf aanvragen als u niets hoort.

Tips

Misschien hebt u ook nog iets aan de volgende tips:

  • Bij de bibliotheek kan uw kind gratis boeken lenen (en vaak ook tijdschriften). Voor kinderen tot 11 jaar betaalt u geen lidmaatschapsgeld.
  • Vakantie hoeft niet duur te zijn. U kunt bijvoorbeeld van huis ruilen, of op iemands huis passen. Voor kinderen uit gezinnen met weinig geld zijn er betaalbare vakantiekampen.

Terug
naar boven