Stel je vraag aan het Sociaal Team

Heb je een vraag? Bel of mail ons! We helpen je graag.

(0544) 39 36 16

Het Sociaal Team is vanwege het coronavirus alleen bereikbaar via telefoon en e-mail. Dus geen afspraken op het gemeentehuis of huisbezoeken.

Elke werkdag telefonisch bereikbaar van 9.00 – 12.30 uur.

Een e-mail sturen kan altijd. Het Sociaal Team neemt zo snel mogelijk contact met je op.


sociaalteam@oostgelre.nl

Mantelzorgwaardering

Twee vrouwen bekijken sieraden

Het werk van mantelzorgers is erg belangrijk voor de maatschappij. Daarom wil de gemeente Oost Gelre mantelzorgers ondersteunen om hun zorg goed te kunnen blijven uitvoeren. Ook wil de gemeente de inzet van mantelzorgers waarderen. Zorgvragers kunnen daarom hun mantelzorger aanmelden voor een mantelzorgwaardering.

Cadeaubon en een leuke activiteit

Mantelzorgers kunnen aangemeld worden voor het ontvangen van een VVV-bon van €25,00. Daarnaast krijgen de mantelzorgers rond de Dag van de Mantelzorg (10 november) een leuke activiteit aangeboden. Iedereen die aangemeld wordt voor de cadeaubon ontvangt in oktober een uitnodiging voor de activiteit.

Voorwaarden

U meldt de mantelzorger aan bij VIT-hulp bij mantelzorg. U kunt één mantelzorger aanmelden. In een gezin kunnen meerdere jonge mantelzorgers zijn. Als zorgvrager kunt u daarom wel meerdere jonge mantelzorgers aanmelden.

Alleen zorgvragers uit gemeente Oost Gelre kunnen mantelzorgers hiervoor aanmelden. U kunt ook mantelzorgers aanmelden die niet in deze gemeente wonen.
Met uw aanmelding gaat u er mee akkoord dat mantelzorgers gebeld en geregistreerd worden door VIT.

Aanmelden

Ontvangt u mantelzorg? En wilt u een blijk van waardering geven aan uw mantelzorger? Meld hem of haar dan aan bij VIT-hulp bij mantelzorg. Dat kan:

  • telefonisch via (0544) 82 00 00
  • digitaal via de website

Ondersteuning voor mantelzorgers

Mantelzorgers kunnen op verschillende manieren ondersteuning krijgen. Bijvoorbeeld door begeleiding van de mantelzorgconsulent, respijtzorg, informatiebijeenkomsten en lotgenotencontact. Deze ondersteuning wordt gefinancierd door de gemeente. Voor meer informatie hierover kunt u naar het inloopspreekuur komen van mantelzorgconsulent Ingrid te Winkel. Dit inloopspreekuur vindt elke dinsdagmorgen van 9.00 – 10.30 uur plaats bij VIT-hulp bij mantelzorg, Varsseveldseweg 5 in Lichtenvoorde.


Terug
naar boven