Stel je vraag aan het Sociaal Team

Heb je een vraag? Bel of mail ons! We helpen je graag.

(0544) 39 36 16

Het Sociaal Team is vanwege het coronavirus alleen bereikbaar via telefoon en e-mail. Dus geen afspraken op het gemeentehuis of huisbezoeken.

Elke werkdag telefonisch bereikbaar van 9.00 – 12.30 uur.

Een e-mail sturen kan altijd. Het Sociaal Team neemt zo snel mogelijk contact met je op.


sociaalteam@oostgelre.nl

Mantelzorg met werk of studie combineren

wekker

De combinatie van mantelzorg en werk of studie kan zwaar zijn.

Werk

Als u bang bent in de problemen te komen doordat u werkt, ga dan praten met uw werkgever of met personeelszaken. Misschien kunt u zorgverlof nemen. Geef uw werk niet te snel op. Werk kan u ook veel voldoening geven.
Informatie en advies over de combinatie van werk en mantelzorg vindt u op mantelzorg.nl.

Studie

Studenten die gaan zorgen voor een van hun ouders krijgen minder studiefinanciering. Dat komt omdat ze thuis gaan wonen. Een thuiswonende student krijgt minder geld van de overheid.
Zorg je voor iemand? Neem contact op met je studiebegeleider. Het is mogelijk dat je studie vertraging oploopt door de mantelzorg die je verleent. Als je studie vertraging oploopt is het soms mogelijk extra studietijd aan te vragen via je studiebegeleider. Financiële ondersteuning van die extra studietijd kun je aanvragen via het profileringsfonds van de universiteit of hogeschool. Meer informatie krijg je via DUO (voorziening prestatiebeurs).

Lokale informatie

Voor ondersteuning bij mantelzorg kunt u in onze gemeente terecht bij Vit-hulp bij Mantelzorg. U kunt gratis terecht tijdens het inloopspreekuur van de mantelzorgconsulent.


Terug
naar boven