Stel je vraag aan het Sociaal Team

Heb je een vraag? Bel of mail ons! We helpen je graag.

(0544) 39 36 16

Het Sociaal Team is vanwege het coronavirus alleen bereikbaar via telefoon en e-mail. Dus geen afspraken op het gemeentehuis of huisbezoeken.

Elke werkdag telefonisch bereikbaar van 9.00 – 12.30 uur.

Een e-mail sturen kan altijd. Het Sociaal Team neemt zo snel mogelijk contact met je op.


sociaalteam@oostgelre.nl

Praktische hulp en ondersteuning bij dementie

Jongere helpt oudere vrouw

Dementie is een ingewikkelde en ingrijpende ziekte die veel vragen oproept. Wat is dementie? Is er behandeling mogelijk? En vooral, waar vind ik antwoorden op mijn vragen? En bij wie kan ik terecht voor praktische hulp en ondersteuning?

Maakt u zich zorgen? Blijf er niet mee rondlopen. Maak een afspraak met uw huisarts. Met uw huisarts kunt u vragen en twijfels bespreken over geheugenproblemen van uzelf of uw naaste. De huisarts kan onderzoek doen en een diagnose stellen of u doorverwijzen naar de geriater voor verder onderzoek. Ook kunt u de huisarts of wijkverpleegkundige vragen om persoonlijke begeleiding in gang te zetten.

Alzheimertelefoon

Voor hulp, advies of een luisterend oor kunt u de Alzheimertelefoon bellen. De vrijwilligers aan de telefoon zijn (ervarings)deskundigen. U kunt gratis bellen naar (0800) 50 88, iedere dag tussen 9.00 en 23.00 uur. Elke vierde woensdag van de maand is het Alzheimer Café in Lichtenvoorde. Van 20.00 – 21.30 uur in het Grand Café van woonzorgcentrum Antoniushove. Meer informatie: www.alzheimer-nederland.nl/regios.

Helpdesk Kwetsbare ouderen

Bij de Helpdesk Kwetsbare ouderen kunt u terecht met al uw vragen over dementie en passende zorg in de regio. U kunt bellen naar (085) 48 57 580 (ma t/m vrij 11.00 – 16.00 uur). Of stuur een e-mail naar trajectbegeleiding@helpdeskkwetsbareouderen.nl.

VIT-hulp bij mantelzorg

Zorgt u voor iemand met dementie? Voor informatie en advies kunt u terecht bij VIT-hulp bij mantelzorg. Daarnaast kunnen zij ook een vrijwilliger zoeken die in uw situatie passende hulp of gezelschap biedt. Inloopspreekuur: dinsdag van 9.00 – 10.30 uur bij VIT-hulp bij Mantelzorg, Varsseveldseweg 5 in Lichtenvoorde. Of bel naar (0544) 82 00 00 (ma t/m vrij 9.00 – 15.00 uur). U kunt ook een e-mail sturen naar info@vithulpbijmantelzorg.nl.

Cursus ‘Omgaan met dementie’

Tijdens deze cursus krijgt u veel informatie over de ziekte en het verloop daarvan. Daarnaast krijgt  u praktische tips en handvatten, toegespitst op uw persoonlijke situatie. Ook de mogelijkheid tot het uitwisselen van ervaringen geeft steun. Zo krijgt u meer grip op de situatie en kunt u nog beter voor uw naaste zorgen. De cursus ‘Omgaan met dementie’ van VIT-hulp bij mantelzorg bestaat uit vier bijeenkomsten van ongeveer twee uur. Deelname is gratis. Bel voor meer informatie met VIT-hulp bij mantelzorg: (0544) 82 00 00.

Sociaal Team gemeente Oost Gelre

Het Sociaal Team is er voor advies en voor het aanvragen van voorzieningen zoals huishoudelijke hulp, vervoer op maat of dagopvang. Telefoonnummer: (0544) 39 36 16 (ma t/m vrij  9.00 – 12.30 uur, don 13.00 – 17.00 uur). E-mail: sociaalteam@oostgelre.nl.

Meer informatie

De Wegwijzer Dementie is bedoeld om inwoners met beginnende dementie of hun naasten op weg te helpen. U vindt de wegwijzer op de pagina Wat is dementie? of u kunt hem afhalen op het gemeentehuis. U kunt ook contact opnemen met het Sociaal Team, via telefoonnummer (0544) 39 36 16 of e-mail: sociaalteam@oostgelre.nl.

Nuttige websites:

www.actiefbijdementie.nl
www.alzheimernederland.nl
www.dementie.nl
www.dementieachterhoek.nl
www.dementie-winkel.nl
www.dementieweb.nl
www.samendementievriendelijk.nl


Terug
naar boven