Formulierenbrigade: hulp met formulieren

Larry Engel en Jan Rietman van de Formulierenbrigade

Hulp nodig bij het invullen van formulieren? Loop binnen bij de Formulierenbrigade van de stichting Schuldhulp Op Maat. U kunt bij de Formulierenbrigade terecht als u hulp nodig heeft bij het invullen van formulieren of bij uw administratie. De Formulierenbrigade is voor alle inwoners van Oost Gelre die een vraag hebben over het invullen van formulieren.

Waarvoor kunnen inwoners bij de Formulierenbrigade terecht?

Veel mensen vinden het lastig om formulieren van de SDOA of gemeente in te vullen. Bijvoorbeeld bij een aanvraag bijzondere bijstand. De Formulierenbrigade kan u helpen met het begrijpen van de vragen en het invullen van  het formulier. Ook voor vragen over uw administratie kunt u bij de Formulierenbrigade terecht.

Hoe werkt de Formulierenbrigade?

De Formulierenbrigade bestaat uit twee vrijwilligers: Larry Engel en Jan Rietman. Larry: “Mensen kunnen gewoon binnenlopen. Het is heel laagdrempelig. Als we kunnen helpen, doen we dat. We sturen mensen niet weg. Je kunt bij ons terecht met allerlei vragen op het gebied van de Sociale Dienst Oost Achterhoek (SDOA), maar ook over de gemeente (bijvoorbeeld de Wmo).”

Wanneer en waar kunt u bij de Formulierenbrigade terecht?

  • Elke maandag van 10.00 – 12.00 uur bij de Vincentius vereniging, Ruurloseweg 13b in Groenlo
  • Elke donderdag van 10.00-12.00 uur in het gemeentehuis in Lichtenvoorde
  • Elke 1e en 3e donderdag van de maand, van 17.00-19.00 uur in het gemeentehuis in Lichtenvoorde

U kunt zonder afspraak terecht.


Terug
naar boven