Stel je vraag aan het Sociaal Team

Heb je een vraag? Bel of mail ons! We helpen je graag.

(0544) 39 36 16

Het Sociaal Team is vanwege het coronavirus alleen bereikbaar via telefoon en e-mail. Dus geen afspraken op het gemeentehuis of huisbezoeken.

Elke werkdag telefonisch bereikbaar van 9.00 – 12.30 uur.

Een e-mail sturen kan altijd. Het Sociaal Team neemt zo snel mogelijk contact met je op.


sociaalteam@oostgelre.nl

Durf om hulp te vragen

Om allerlei redenen kunt u zorg of ondersteuning nodig hebben. Bijvoorbeeld omdat u vanwege een beperking of ouderdom uw huis niet zelf kunt schoonmaken of hulp nodig hebt bij het opstaan en douchen. Of u hebt dringend hulp nodig voor uw kind. Zit u in deze situatie? Durf dan om hulp te vragen.

Niet makkelijk

Om hulp vragen is niet makkelijk. U bent misschien bang dat u anderen lastig valt met uw probleem. Maar u zult merken dat anderen juist graag willen helpen.

U kunt niet alles zelf

Om hulp vragen wil beslist niet zeggen dat u hulpeloos bent, maar getuigt er juist van dat u inziet dat u niet alles zelf kunt. Dat is helemaal niet erg. Niemand kan alles zelf. En draai het eens om: U zou het toch ook geen probleem vinden als iemand u om hulp kwam vragen?

Durf om hulp te vragen

Ga na voor uzelf waar u hulp bij nodig hebt. Maak een lijstje met heel concrete klussen die gedaan moeten worden. Bijvoorbeeld: ik heb vandaag iemand nodig die boodschappen voor mij doet. En vraag om die hulp. U zult zien dat er een grote last van uw schouders valt als u eenmaal deze stap hebt genomen.

Organisaties

Is er niemand aan wie u om hulp kunt vragen? Of is uw hulpvraag te moeilijk voor de mensen uit uw naaste omgeving? Dan kunt u aankloppen bij een van deze organisaties:


Terug
naar boven