Terug naar de vorige pagina

29 november 2021

Kunstexpositie VROUW

stop geweld tegen vrouwen - Orange the World

Speciaal voor ‘Orange the World’ hebben Astrid Vredegoor, Cynthia van Wijngaarden en Natasja Scharenborg een aantal kunstwerken gemaakt, met als thema VROUW. Alle 3 de kunstenaars zijn afkomstig uit Oost Gelre. We zijn heel blij met hun medewerking!

20 kunstwerken

Het gaat om zo’n 20 kunstwerken. Ze worden geëxposeerd in het gemeentehuis en de bibliotheek Lichtenvoorde. Alle werken zijn uniek.

26 november – 10 december

De expositie is te bezoeken van 26 november tot 10 december tijdens openingstijden van het gemeentehuis en de bibliotheek.

Orange the World – 16 dagen van actie tegen geweld tegen vrouwen

Van 25 november tot 10 december vinden jaarlijks de ’16 dagen van actie tegen geweld tegen vrouwen’ plaats. Over de hele wereld doen organisaties mee. O.a. door een gebouw, brug, fontein, standbeeld of ander object uit te lichten, een Orange the World vlag uit te hangen en/of een evenement of actie te organiseren. Oost Gelre vraagt daar voor het 3e achtereenvolgende jaar aandacht voor. Dat gebeurt door het oranje aanlichten van de Calixtusbasiliek in Groenlo en de Werenfriduskerk in Zieuwent. Én dus met de speciale kunstexpositie ‘VROUW’ in gemeentehuis en bibliotheek Lichtenvoorde.


Terug
naar boven