Terug naar de vorige pagina

8 september 2021

Cursus ‘Omgaan met mensen met dementie’

logo Netwerk Ouderen en Veerkracht Achterhoek

Dementie is een ziekte met grote gevolgen. Niet alleen voor degene die de ziekte treft, maar ook voor zijn of haar directe omgeving.

Je ziet je partner, vader of moeder, of naaste geleidelijk veranderen. Dikwijls heeft hij of zij ook steeds meer ondersteuning nodig. Emotioneel betekent het veel voor de persoon met dementie, maar vaak ook voor jou als naaste.Het contact met elkaar verandert. Je wilt het zo goed mogelijk verder, maar hoe doe je dat?

De cursus start op dinsdag 12 oktober

De vier bijeenkomsten van de cursus ‘Omgaan met mensen met dementie’ bieden veel informatie over vormen van dementie en het verloop daarvan. Je ontvangt praktische handvatten en tips om met situaties om te gaan en er is gelegenheid tot het delen van ervaringen met anderen.

Data: dinsdag 12 en 26 oktober, 9 en 23 november
Tijd: 13.30 tot 15.30 uur
Locatie: Johanneshof, Rentenierstraat 9 te Lichtenvoorde

Deelname is gratis

Aanmelden kan tot 1 oktober via het Sociaal Team van de gemeente Oost Gelre, telefoon (0544) 39 36 16 (op werkdagen tussen 9.00 tot 12.30 uur) of via email: sociaalteam@oostgelre.nl. Geef bij aanmelding a.u.b. je naam, adres en telefoonnummer door. Na aanmelding neemt de docent contact met je op voor aanvullende informatie. Je ontvangt ongeveer een week voorafgaand aan de startdatum een bevestiging van deelname en aanvullende gegevens over de cursuslocatie.

Bel gerust als je eerst wat meer wilt weten

Je kunt hiervoor contact opnemen met VIT-mantelzorgconsulent Ingrid te Winkel: 06- 10 97 81 81.

Deze cursus wordt georganiseerd door de gemeente Oost Gelre, in samenwerking met het Netwerk Ouderen en Veerkracht Achterhoek (NOVA) en de Helpdesk Dementie. De docent is werkzaam als trajectbeleider dementie.


Terug
naar boven