Terug naar de vorige pagina

25 november 2020

Minister en Secretaris-Generaal nemen T-shirts van jongeren uit Oost Gelre in ontvangst

Paul Blokhuis met T-shirt van jongere

Jeugd aan Zet

De cursus is een initiatief van jongerenwerk Mazzel en de gemeente Oost Gelre. Aanleiding was de oproep van Premier Mark Rutte om jongeren in tijden van corona nieuwe skills aan te leren. Mazzel bedacht het idee om een zeefdrukcursus te houden, waarna het in aanmerking kwam voor een subsidie van € 10.000. Via Mazzel konden de jongeren zich aanmelden om deel te nemen. Dankzij deze subsidie zijn nu 18 jongeren in hun vrije tijd bezig om hun kennis te verbreden.

Bijeenkomst met Secretaris-Generaal Erik Gerritsen

De subsidie is verleend door het ministerie van VWS (Volksgezondheid, Welzijn en Sport). Zij waren benieuwd naar het eindresultaat van de jongeren. Een aantal deelnemers was daarom uitgenodigd om via een digitale bijeenkomst enkele resultaten te overhandigen. Secretaris-Generaal Erik Gerritsen ging samen met de jongeren, wethouder Jos Hoenderboom en jongerenwerker Talie Wijlens in gesprek over de meerwaarde van dit project. Een van de T-shirts, het nu al bekende 0544 T-shirt, heeft Erik Gerritsen als eerbetoon tijdens de bijeenkomst aangetrokken en gedragen.

Paul Blokhuis kon er zelf helaas niet bij zijn, maar heeft wel een foto gedeeld. Daarop is te zien dat de T-shirts van de jongeren goed zijn aangekomen.


Terug
naar boven