Terug naar de vorige pagina

13 oktober 2020

Cursus Opvoeden & Zo, omdat er meer komt kijken bij opvoeden

man en vrouw met 2 meisjes

Met een gezin moet je nogal wat organiseren en regelen. Hoe hou je ‘alle ballen in de lucht’ én voldoende aandacht voor de kinderen? En, niet onbelangrijk, hoe hou je genoeg energie over voor leuke dingen, voor je gezin en voor jezelf? Om ouders hierin te ondersteunen en het opvoeden net wat makkelijker te maken, biedt het Preventie Platform Jeugd de cursus Opvoeden & Zo, voor ouders van kinderen in de leeftijd van 3 t/m 10 jaar.

De cursus bestaat uit vijf online bijeenkomsten van 19.00 tot 21.00 uur. De eerstvolgende cursus start op 29 oktober (vervolgbijeenkomsten: 5, 12, 19 en 26 november). Gratis aanmelden kan t/m 26 oktober via www.preventieplatformjeugd.nl.

Niet de enige ouder

Tijdens de bijeenkomsten bespreken de deelnemende ouders onderling en met de begeleiders hun opvoedvragen en helpen elkaar een oplossing te vinden voor alledaagse situaties. Een van de deelnemers: “Naast de handige tips van de begeleiders en andere ouders, vond ik het vooral fijn te ontdekken dat ik niet de enige ouder ben die reageert vanuit stress. Nu weet ik dat ik keuzes moet leren maken. En natuurlijk gaat het niet altijd goed, kinderen doen nu eenmaal niet altijd wat jij wilt. Het mooie vond ik dat we leerden om dan duidelijke grenzen te stellen vooral goed gedrag te stimuleren.
Al met al heb ik heel veel profijt gehad van de cursus. Het is bij ons thuis echt gezelliger geworden.”

Op maat

Tijdens de bijeenkomsten kunnen allerlei onderwerpen worden besproken. Denk aan aandacht geven, prijzen en duidelijke grenzen stellen voor je kind, bijvoorbeeld over beeldschermgebruik en bedtijd. En omdat veel onrust voortkomt uit plannen en keuzes maken, wordt er nadrukkelijk aandacht besteed aan time management. Het uiteindelijke programma wordt samengesteld op basis van de wensen van de deelnemers en de vragen die zij hebben.

Gratis cursus

Ouders van kinderen in de leeftijd van 3 t/m 10 jaar die in de gemeente Aalten, Berkelland, Oost Gelre of Winterswijk wonen, kunnen gratis deelnemen aan de cursus Opvoeden & Zo. De bijeenkomsten worden begeleid door Sarah Pelgrim van Sensire en Marianna Jonge Vos van MEE Oost-Gelderland. Meer informatie en aanmelden: www.preventieplatformjeugd.nl.

Over het Preventie Platform Jeugd

Het Preventie Platform Jeugd is1 een samenwerking tussen de gemeenten Aalten, Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk en verschillende (zorg)organisaties. Zij zetten zich in voor het gezond en veilig opgroeien van kinderen en jongeren t/m 23 jaar. Het Platform organiseert allerlei bijeenkomsten voor ouders en professionals in de Oost-Achterhoek.

 

 


Terug
naar boven