Terug naar de vorige pagina

14 januari 2020

Aanmelden Peuters peuterspeelzalen gemeente Oost Gelre 2020

In de week van 10 februari organiseert Stichting de Achthoek de jaarlijkse centrale aanmeldweek voor alle peuterspeelzalen in de gemeente Oost Gelre. Daarnaast houdt de peuteropvang van Stichting de Achthoek (Bredeschool de Kei)  die week open huis. Met de centrale aanmeldingsweek wil de Stichting in beeld krijgen hoeveel peuters het komend schooljaar, 2020-2021 gaan instromen.

Wordt uw kind in het schooljaar 2020-2021 2  jaar, en u wilt uw kind een goede voorbereiding geven op de basisschool, dan kunt u het opgeven voor een van de peuterspeelzalen of peuteropvang van Stichting de Achthoek. Tijdens de aanmeldweek, kunt u een kijkje komen nemen op de groepen om sfeer te proeven en geïnformeerd te worden over het aanbod. Uiteraard is uw kind ook van harte welkom!

VVE-specialist en samenwerking  met de basisschool

Een peuterspeelzaal is helemaal gericht op ontwikkelingsstimulering van kinderen. Stichting de Achthoek biedt VVE, Voor- en Vroegschoolse Educatie. De Achthoek is hierin gespecialiseerd. We werken met betekenisvolle thema’s, onderwerpen die dicht bij de kinderen staan. Spelenderwijs wordt de taal- reken, sociaal-emotionele en motorische ontwikkeling gestimuleerd. Alle begindoelen van groep 1, komen in de twee jaar dat uw kind op de peuterspeelzaal zit aan bod. Deze doelen worden vertaald naar betekenisvolle activiteiten. Op onze website vindt u meer informatie over onze werkwijze. Doordat we inwonen bij de basisschool werken we intensief samen, waardoor de peuters van de peuterspeelzaal goed worden voorbereid en makkelijker doorstromen naar groep 1.

 • Peuters die spelen, leren voor later, het is daarom van groot belang voor de latere ontwikkeling dat uw kind voor de basisschool een peuterspeelzaal bezoekt.
 • Uw peuter wordt goed voorbereid op de basisschool, het aanbod is afgestemd op de begindoelen van groep 1.
 • Uw peuter wordt in de totale ontwikkeling gestimuleerd
 • Uw peuter kan spelen in een vaste groep met leeftijdsgenootjes waarmee het sociaal gedrag kan ontwikkelen
 • De peuterspeelzaal biedt een stimulerende en uitdagende omgeving
 • De ontwikkeling van uw kind wordt gevolgd en waar nodig extra gestimuleerd

Plaatsing

Kinderen worden geplaatst op volgorde van aanmelding, indien u uw kind later aanmeldt kunnen we helaas geen plek garanderen. Voor een aantal van onze locaties hanteren we een wachtlijst. Bent u niet in de gelegenheid om tijdens de aanmeldingsweek uw kind aan te melden, dan kunt u uw kind aanmelden via onze website. Ook is het mogelijk om telefonisch of per email een aanmeldingsformulier aan te vragen; 0544-487150/info@deachthoek.com. Voor uitgebreide informatie verwijzen we u naar onze website.

VVE Peuteropvang in Bredeschool de Kei

Tijdens de centrale aanmeldingsweek, is het kinderdagverblijf van de Achthoek ook geopend voor belangstellenden. Het kinderdagverblijf van de Achthoek is een VVE (Voor- en vroegschoolse Educatie) locatie. Onderdeel van onze kinderopvang is de peuteropvang voor kinderen van 2- tot 4 jaar.  Binnen de peuteropvang doen we hetzelfde aanbod als op de peuterspeelzalen, met dat verschil dat de openingstijden op de peuteropvang ruimer zijn. De peuteropvang is gevestigd in Bredeschool de Kei. Deze prachtige locatie biedt veel extra mogelijkheden voor de kinderen die daar verblijven.

Locaties en openingstijden tijdens aanmeldingsweek

Groenlo

 • Woezel/ Basisschool ‘t Carillon
  Maandag-, dinsdag-, woensdag- en vrijdagmorgen van 09.00-11.00 uur
 • De Petteflet/Willibrordusschool
  Maandag-, woensdag- ,donderdagmorgen van 09.00-11.00 uur

Lichtenvoorde

 • De Bolderkoare/Basisschool de Leeuw, locatie de Regenboog
  Maandag-, dinsdag-, woensdag- en vrijdagmorgen van 09.00-11.00 uur
 • Ukkepuk/Basisschool de Jozefschool
  Alle ochtenden van 09.00-11.00 uur
 • Peuteropvang Bredeschool de Kei
  Alle ochtenden van 09.00-11.00 uur

Zwolle

 • Klein Duimpje/ Ludgerusschool
  dinsdag-, donderdagmorgen van 09.00-11.00 uur.

Zieuwent

 • De Woelige Hoek/ Sint Jozefschool
  maandag- en donderdagmorgen van 09.00-11.00

Vragender

 • Ons Heuksken/Antoniusschool
  dinsdag- en donderdagmorgen van 09.00-11.00 uur

Lievelde

 • Lucky Luke/Antoniusschool
  dinsdag- en vrijdagmorgen van 09.00-11.00 uur

Harreveld

 • ’t Kelderke/Canisiusschool
  maandag- en woensdagmorgen van 09.00-11.00 uur

Mariënvelde

 • ’t Stekkie/St. Theresiaschool
  woensdag- en vrijdagmorgen van 09.00-11.00

Terug
naar boven