Terug naar de vorige pagina

28 november 2019

Ga met uw kinderen naar de tandarts, het is GRATIS

De gemeente roept alle ouders in Oost Gelre op om met hun kinderen naar de tandarts te gaan

Op dit moment is er in Nederland nog steeds een grote groep kinderen die nog altijd niet naar de tandarts gaat. Naar schatting gaat het om 600.000 kinderen. In Oost Gelre gaat het mogelijk om meer dan 150 kinderen.

Mondzorg van kinderen is ontzettend belangrijk. ‘Liever voorkomen dan genezen’ is een belangrijk gezegde. Dit geldt bij uitstek voor klachten aan het gebit. Veel ouders denken dat een bezoek met kinderen aan de tandarts geld kost. Maar voor alle kinderen tot 18 jaar is de tandarts altijd gratis. De tandartsbezoeken vallen tot 18 jaar onder de basiszorg en dat is kosteloos. Dus maak die afspraak en ga met uw kinderen naar de tandarts!

Jos Hoenderboom
Wethouder sociaal domein

Onderstaande organisaties steunen de oproep van de wethouder.

Logo's GGD - Yunio - SDOA


Terug
naar boven