Terug naar de vorige pagina

10 september 2019

Cursus Slim opvoeden, hoe begeleid je jouw hoogbegaafde kind het best?

Worstel je als ouder(s) van een hoogbegaafd kind wel eens met de opvoeding? Je staat niet alleen. Het opvoeden van een hoogbegaafd kind vraagt in veel gevallen om expliciete kennis en vaardigheden. Het Preventie Platform Jeugd organiseert daarom de cursus Slim Opvoeden. De cursus ondersteunt ouders en maakt het opvoeden nét wat makkelijker.

Tijdens de cursus bespreken de deelnemende ouders onderling hun opvoedvragen. Ze helpen elkaar een oplossing te vinden voor alledaagse situaties.

Ervaring van een ouder

“Ik vond het prettig te ervaren dat ik niet de enige ouder ben die zich onzeker voelt over de opvoeding van een hoogbegaafd kind. Met de tips van de begeleiders en andere ouders kan ik beter met de begaafdheid van mijn kind omgaan”.

Hoe ziet de cursus eruit?

De cursus behandelt verschillende onderwerpen onder begeleiding van Karin Elburg (specialist hoogbegaafdheid) en Ria Groen (klinisch psycholoog/psychotherapeut). Bijvoorbeeld:

  • Mijn kind heeft regelmatig moeite met zichzelf en ligt gemakkelijk overhoop met anderen. Hoe kan ik mijn kind het beste begeleiden?
  • Mijn kind voelt zich niet prettig op school, maakt het huiswerk niet en vindt de lesstof saai. Wat kan ik doen?

Gratis cursus start 18 oktober

Ben jij ouder van een hoogbegaafd kind in de leeftijd van 4 tot 12 jaar? En woon je in de gemeente Aalten, Berkelland, Oost Gelre of Winterswijk? Dan kun je gratis meedoen aan Slim Opvoeden. Stichting Brevoordt, specialist in hoogbegaafdheid, begeleidt de avonden. De cursus is op 18 oktober, 1 en 15 november (20.00 – 22.00 uur) in Winterswijk. U kunt zich aanmelden via www.preventieplatformjeugd.nl.

Over het Preventie Platform Jeugd

Het Preventie Platform Jeugd is een samenwerking tussen de gemeenten Aalten, Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk en verschillende (zorg)organisaties. Zij zetten zich in voor het gezond en veilig opgroeien van kinderen en jongeren t/m 23 jaar. Het Platform organiseert allerlei bijeenkomsten voor ouders en professionals in de Oost-Achterhoek.


Terug
naar boven